Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Νέα δράση εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης: «Στη σκιά ενός φοιτητή»

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης η εξωστρεφής δράση «Στη σκιά ενός φοιτητή» όπου δεκαέξι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα παραμείνουν για έξι ώρες στη «σκιά» φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Στην στοχευμένη αυτή δράση, ο κάθε μαθητής Λυκείου μαζί με τον φοιτητή ή την φοιτήτρια που θα συνοδεύει, θα παρακολουθήσει μαθήματα σε αμφιθέατρα και αίθουσες σε μία από τις πέντε Σχολές του Πολυτεχνείου, θα επισκεφθεί εργαστήρια και θα ξεναγηθεί στα κεντρικά σημεία της Πολυτεχνειοπούπολης, όπως η Βιβλιοθήκη και το Γλωσσικό Κέντρο. Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει συναντήσεις και συζητήσεις με άλλους φοιτητές, καθηγητές και μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας. Η δράση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά πιλοτικά και γίνεται σε συνεργασία με το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων (Αμπεριά Χανίων). Στόχος είναι από του χρόνου να επεκταθεί και σε άλλα Λύκεια του νομού Χανίων.

Η δράση «Στη σκιά ενός φοιτητή» θα δώσει στους μαθητές Λυκείου μια μοναδική βιωματική εμπειρία και θα τους βοηθήσει να δουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με μια άλλη ματιά, αυτή των φοιτητών μέσα από την καθημερινότητά τους. Παρατηρώντας ζωντανά τη ζωή στην Πολυτεχνειούπολη, θα αποκτήσουν μια εμπειρία που θα τους βοηθήσει να πάρουν μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση ως προς τις επιλογές τους. Ταυτόχρονα, η δράση αυτή θα ενθαρρύνει τους μαθητές να ακολουθήσουν την πορεία τους στην κατεύθυνση Επιστήμη, Μαθηματικά, Μηχανική και Τεχνολογία (Science, Technology, Engineering and Mathematics - STEM).

To Πολυτεχνείο Κρήτης έχει παράδοση σε πρωτοποριακές δράσεις εξωστρέφειας. Το 2014 διοργάνωσε την πρώτη δράση STEM μεγάλης κλίμακας πραγματοποιώντας τη γνωστή σε όλους «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας - Θέλμα Μαυρίδου» που απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά Δημοτικού. Ήταν επίσης το πρώτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εφάρμοσε σε μεγάλη κλίμακα από το 2015 την Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας, μια δράση με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από μαθητές Λυκείου από τους διάφορους νομούς της Κρήτης.


Πρόγραμμα

08:30 π.μ. Καλωσόρισμα και γνωριμία μεταξύ των ομάδων

09:00 π.μ. Shadow Experience

  • Παρακολουθώ μαθήματα
  • Εξερευνώ το Πολυτεχνείο Κρήτης

12:30 μ.μ. Μεσημεριανό γεύμα

01:30 μ.μ. Συζήτηση για την εκδήλωση

02:00 μ.μ. Λήξη εκδήλωσης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012