Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ στην 1η Θέση Παγκοσμίως στην Κατηγορία Innovation του Διαγωνισμού Brackeys Game Jam 2023.1 με Καινοτόμο Παιχνίδι

Οι φοιτητές της Σχολής Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηνάς Κατσιόκαλης (μεταπτυχιακός), Γιάννης Κρητικός (μεταπτυχιακός), Ανδρέας Πολυχρονάκης (διδακτορικός), Μιχάλης Οικονομάκης (προπτυχιακός), Κωνσταντίνα Μάμμου (προπτυχιακή), Μιχάλης Νικηφοράκης (προπτυχιακός), Άννα Μηναδάκη (προπτυχιακή) και Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης (προπτυχιακός), μέλη της ερευνητικής ομάδας τρισδιάστατων υπολογιστικών γραφικών και εκτεταμένης πραγματικότητας SURREAL του Εργαστηρίου MUSIC, έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Brackeys Game Jam 2023.1 και κατέκτησαν την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καινοτομία» ("Innovation") ανάμεσα σε περισσότερες από 3.900 ομάδες και 742 projects.

Τα Game Jams είναι διαγωνισμοί δημιουργίας καινοτόμων παιχνιδιών σε περιορισμένο χρόνο με το θέμα του διαγωνισμού να ανακοινώνεται την ώρα έναρξης. Το Brackeys Game Jams, ένας από τους δημοφιλέστερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, ξεκίνησε το 2018 και διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο έκτοτε, με συμμετοχές επαγγελματικών ομάδων (professional gaming studios) και ερασιτεχνικών ομάδων απ' όλο τον κόσμο. Ο φετινός διαγωνισμός 2023.1 ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2023, κράτησε μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2023 και η θεματολογία του ήταν «Ένα τέλος είναι μια νέα αρχή» ("an end is a new beginning"). Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η ομάδα των φοιτητών εργάστηκε εντατικά, με πολλά ξενύχτια και ξημερώματα στο εργαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή στον διαγωνισμό έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών.

Τα μέλη της ομάδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Στέλιο Γρηγοράκη, προπτυχιακό φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ, ο οποίος έπειτα από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία debugging, καθώς η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι UnSentenced που ανέπτυξε η ομάδα και κατέκτησε την 1η θέση παίζεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή (Windows, MacOs, Linux) μέσω browser ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://yinnyann.itch.io/unsentenced.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012