Βραβεία στις καλύτερες προτάσεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών

13.02.2017 09:20 Παλαιότητα 220 days
Κατηγορία: από Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Εκδηλώσεις, Διακρίσεις

Βραβεία στις καλύτερες προτάσεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών ΙδεώνΟι τρεις καλύτερες προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, βραβεύτηκαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.

Οι επτά συνολικά προτάσεις που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή ως οι καλύτερες παρουσιάστηκαν και εξ αυτών βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες με τα χρηματικά έπαθλα των 1200,800 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

Με σειρά κατάταξης, οι τρεις προτάσεις που αναδείχθηκαν είναι:

1) Kaloudia-“Find goodies, wherever you are in Greece!” Πρωτότυπη εφαρμογή με στόχο τη δημιουργία ενός τεράστιου ηλεκτρονικού χάρτη με τα παραδοσιακά προϊόντα και τους παραγωγούς όλης της Ελλάδας.
(Μ.Καστρινάκης , Π.Κοντογιάννης, Μ.Παπιλάρης, Φ.Τάτση)

2) Μίγμα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου γεωγραφικής προέλευσης Κρήτης με αγριαγκιναρέλαιο (προσωρινή ονομασία «ΚΥΝΑΡΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ»)

(Ι.Χορευτάκης,Γ.Αλεξάκης,Σ.Ροζάκης,Ν.Δαναλήτος)

3) Έλεγχος βέλους κάμψης σε κατάρτι κατά τη διάρκεια ιστιοπλοΐας (Ν.Τιριακίδης)

Οι υπόλοιπες τέσσερις προτάσεις που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή και πήραν επαίνους ήταν :

• Βιολογική Ενυδρειοπονία (Organic Aquaponics) στην Κρήτη .

• Deliverynow:Δημιουργήθηκε από ομάδα φοιτητών και με  σκοπό  την εξυπηρέτηση πολιτών μέσα από υπηρεσίες delivery.

• Shades For You:Scan Your Face , Find Your Shades!: Εφαρμογή που τώρα αναπτύσσεται για κινητά τηλέφωνα και αφού σου σκανάρει το πρόσωπο σου εμφανίζει τον τύπο γυαλιών ηλίου που σου ταιριάζουν .

• Supermarketnow: Ηλεκτρονικό Marketplace για Super-market που βασίζεται στη συνεργατική οικονομία για άμεση παράδοση των παραγγελιών.

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από 6μελή επιτροπή από στελέχη του Επιμελητηρίου Χανίων και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης , η οποία αποτελείτο από τους:

• Γιάννη Μαργαρώνη , Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων

• Μανώλη Λεράκη, Διπλωματούχο Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης , Νόμιμο Εκπρόσωπο AVOEL

• Γιάννη Τρούλη, Διευθ. Σύμβουλο TTMI Ltd, Εξωτερικό Σύμβουλο Επιμελητηρίου Χανίων

• Νικόλαο Ματσατσίνη, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

• Κώστα Μπάλα, Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

• Ευάγγελο Γρηγορούδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλάμβαναν την πρωτοτυπία, σαφήνεια και πληρότητα της ιδέας , την κάλυψη των αναγκών της αγοράς , τα ανταγωνιστικά οφέλη , τη μελλοντική βιωσιμότητας της ιδέας , τη μεθοδολογία και την ομάδα υλοποίησης , την ωριμότητα της ιδέας και τις ανάγκες σε πόρους.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012
--