Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Η Θεατρική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης ιδρύθηκε το 1998. Έκτοτε, έχει συνεπή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης των Χανίων με το ανέβασμα τουλάχιστον μιας θεατρικής παράστασης κάθε χρόνο προς τα τέλη Μαΐου.

Η Ομάδα έχει ως βασικό σκοπό να μυήσει τα μέλη της στην τέχνη του θεάτρου και, αν αυτό καταστεί εφικτό, να ανεβάσει μια παράσταση για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Βασική αρχή μας είναι κάθε μέλος να εμπλακεί με όλα τα μέρη που αποτελούν μια παράσταση, γι' αυτό και προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, από τη συγγραφή του κειμένου της παράστασης, τη σκηνοθεσία, την κατασκευή των σκηνικών, ακόμα και τη δημιουργία της μουσικής για την παράσταση. Όμως, πέρα και πάνω απ' όλα αυτά, σκοπός μας είναι να γίνουμε όλοι μια παρέα και να ολοκληρώσουμε τα παραπάνω με καλή και χαρούμενη διάθεση.

Οι συναντήσεις μας ξεκινάνε στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, δηλαδή στις αρχές του φθινοπώρου, όποτε και δεχόμαστε τα νέα μέλη. Οι συναντήσεις μας είναι συνήθως τρεις φορές την εβδομάδα από τρεις ώρες η καθεμία.

Βασική αρχή της Ομάδας είναι ο διάλογος, καθώς η φιλοσοφία μας είναι αντίθετη με ψηφοφορίες. Επίσης, λειτουργούμε χωρίς χορηγούς, μονάχα με την αποκλειστική βοήθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και χωρίς άλλου είδους εξωτερικούς έμμισθους συνεργάτες.

Η Ομάδα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων και στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις της Ένωσης: το Φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο το Μάιο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και τη Συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο το Δεκέμβριο στα Καμμένα Βούρλα. Τέλος, η Ομάδα λαμβάνει μέρος και στηρίζει το Πολιτιστικό Κάμπινγκ που διεξάγεται στην Κάτω Βρύση Αστριτσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.