Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Προτελευταία μέρα του Φεστιβάλ σήμερα! Το ταξίδι σιγά-σιγά τελειώνει...

Σήμερα στις 19:00 στο Θ. Βληδίδης παρουσιάζεται το έργο "Η Κοιμωμένη Ξύπνησε" από την θ.ο. "Κολάζ" του ΤΕΙ Λάρισας. Μετά στις 21:30 στο Βενιζέλειο Ωδείο η θ.ο. της ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ μας παρουσιάζει το έργο "Ο Χάρος βγήκε παγανιά". Είσοδος Ελεύθερη!

Λίγα λόγια για το έργο "Η Κοιμωμένη Ξύπνησε".

Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, μας έχουν χαρίσει καταπληκτικά έργα στην πορεία του ως καλλιτέχνες, έργα που προκαλούν ποικίλα συναισθήματα στον αναγνώστη και πόσο μάλλον στον ηθοποιό και στον θεατή.

Το παραμύθι αυτό είναι μια σύγχρονη παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού με την πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα, που την ξύπνησε από τον βαθύ ύπνο όπου ήταν μαγεμένη, με το αληθινό της φιλί αγάπης, μαγεμένος και αυτός από την ομορφιά της. Αυτό το παραμύθι μας ταξιδεύει στο χρόνο, μας φέρνει την πριγκίπισσα στο σήμερα, με τις δυσκολίες και τους κινδύνους του σήμερα. Ένα κείμενο με πολύ μεγάλες εκπλήξεις, απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις και δημιουργώντας άλλες για την σύγχρονη κοινωνία μας.

Λίγα λόγια για το έργο "Ο Χάρος βγήκε παγανιά".

Σε μια πόλη τόσο μακρινή όσο και αρχαία, οι μελιτζάνες φαίνονται ακίνδυνες και ο μυστικισμός έχει τεθεί εκτός νόμου. Σε μια πόλη που διανύει την καλύτερη στιγμή της, ο χάρος βγήκε παγανιά.
Και μετα;
Ευτυχώς επιβιώσαμε για να σας δείξουμε τι έγινε.
Παίξαμε το παιχνίδι της σφαγής.
Ο θάνατος ξέσκισε τις μάσκες από τα πρόσωπά μας και μας άφησε γυμνούς να κριθούμε.
Από ποιον;
Ποιον άλλο; Τον εαυτό μας, την ομάδα, το κοινό. Το Θεό; Ναι, και το Θεό...
Και τι έγινε;
Θα σας τα δείξουμε όλα, τα καλύτερα και τα χειρότερα.
Γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι.