Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Διπλές παραστάσεις σήμερα για το Φεστιβάλ!!!

Σήμερα λοιπόν στις 19:00 στο θέατρο Δ. Βλησίδης η Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσιάζει για άλλη μια φορά (και πιθανότατα τελευταία στα Χανιά) το έργο "Τα Όνειρα του Άινσταιν" βασισμένο στη νουβέλα του Alan Lightman. Είσοδος ελεύθερη.

Στη συνέχεια θεατρική ομάδα ΆΦΑΝΤοΙ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει το έργο "Γελώντας Άγρια" στο Βενιζέλειο Ωδείο στις 21:30 με είσοδο (φυσικά) ελεύθερη.


"Γελώντας Άγρια" του Christopher Durang, σε σκηνοθεσία της Ολίνας Γεωργουλοπούλου.

Σύγχρονοι άνθρωποι της μεγαλούπολης που προσπαθούν να υπάρξουν μέσα σε αυτήν. Και οι άλλοι γύρω τους; Η αναγκη για επικοινωνία. Οι ανεπιτυχείς συνεχείς προσπάθειες. Η κούραση, η εξαντλημένη υπομονή που οδηγεί σε υπερβολικές αντιδράσεις. Είσαι όμως σίγουρος οτι μπορείς να δείξεις κατανόηση στα ξεσπάσματα των άλλων;
Σε μια σύγχρονη απρόσωπη πόλη, σε μια κοινωνία ακοινώνητων ατόμων, όπου όλες οι στρεβλώσεις, τα άγχη, τα πάθη, οι εμμονές και οι κρυφές επιθυμίες συνωστίζονται μέσα στην άβυσσο του ανθρώπινου χαρακτήρα, δύο άνθρωποι έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον συναντιούνται σε ένα σούπερ μάρκετ. Φορτωμένοι με τα πρέπει του σήμερα, με την ανάγκη να επικοινωνήσουν με τους άλλους αλλά και με τους ίδιους τους εαυτούς τους, ασκούν καυτή κριτική στην κοινωνία του σήμερα και χτυπούν χωρίς ενδοιασμούς τις επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις που οδηγούν σε ψυχώσεις και ακραίες αντιδράσεις.
Η αναμενόμενη σύγκρουση δεν αργεί και τους οδηγεί σε μια έκθεση του καταπιεσμένου εσωτερικού τους κόσμου. Δύο κόσμοι αναγνωρίσιμοι, με γέλιο και κλάμα, ψάχνοντας εναγωνίως έναν κοινό τόπο.

Από τη θεατρική ομάδα ΆΦΑΝΤοΙ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών.