Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Τρεις μέρες πριν το τέλος έχουμε δύο παραστάσεις για το Φεστιβάλ!

Αρχικά στις 19:00 στο θέατρο Βλησίδη η θεατρική ομάδα "Κολάζ" του ΤΕΙ Λάρισας παρουσιάζει το έργο "Ο άντρας με την πουά γραβάτα"! Έπειτα η θεατρική ομάδα "Σκηνή και Σαπούνι" από το Ρέθυμνο παρουσιάζει το έργο "Δράκος" στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη!

Λίγα λόγια για το έργο "Ο άντρας με την πουά γραβάτα"

Το θεατρικό έργο «Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» καταγράφει τι συμβαίνει στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν, ενός 33χρονου εργαζόμενου στην τράπεζα Fabulous Life & Co. «Η ανέλιξή του στην ιεραρχία της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα γρήγορη και εδώ και σχεδόν 4 χρόνια απασχολείται στο Business Center στα κεντρικά της γραφεία, στον ουρανοξύστη Vanity Capitalism. Τα γραφεία της Fabulous Life & Co στεγάζονται στους πρώτους 30 ορόφους (από τους συνολικά 110) του κτιρίου και το γραφείο του Iάκωβου Λέδερμαν είναι στον 24ο. Έξι όροφοι τον χωρίζουν από την κορυφή της ιεραρχίας και την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση, ενώ εικοσιτέσσερις από το πεζοδρόμιο.

Ένα πρωινό, λίγο πριν αρχίσει το ωράριο εργασίας, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 24ο όροφο του, ομολογουμένως, εντυπωσιακού ουρανοξύστη. Πεζοί και σταματημένοι στα φανάρια οδηγοί, βλέπουν έναν κοστουμαρισμένο άνδρα με μια περίεργη πουά γραβάτα να αιωρείται 75 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ο Ιάκωβος Λέδερμαν - απελπισμένος λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πιο πριν, όταν πατούσε το κούφωμα του ανοικτού παραθύρου του γραφείου του- αισθάνεται τώρα για πρώτη φορά τόσο ελεύθερος και φαίνεται να απολαμβάνει τη θέα. Βρίσκεται 75 μέτρα πάνω από το έδαφος και αρχίζει η πτώση του: t=0 sec, s=75 m, και m (Jacob Lederman)=78 kg. Και ο όροφος: 24ος. Τι συμβαίνει, άραγε, στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν;».

Λίγα λόγια για το έργο "Ο Δράκος"

Μία ανακοίνωση... Μία ανακοίνωση... Το βασίλειό μου για μία ανακοίνωση! Καταπονημένη και κατασυντετριμμένη η ομάδα ολοκληρώνει τη διασκευή πάνω στο έργο του Evgeny Shvarts "Δράκος" όπως μαρτυρεί η υπογραφή και η σφραγίδα... Σας παρακαλούμε να λάβετε την επίτιμο θέση!

Η μάχη έχει οριστεί για τις 24, 25, 26, 27 και 28 Μαΐου στο αμφιθέατρο Δ3 του πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο (Γάλλου), καθώς και για τις 30 Μαΐου στο Βενιζέλειο Ωδείο των Χανίων και ώρα 21.30...Όπως το θέλετε!

Πρώτα όμως να σας παρακαλέσουμε να μιλάτε σιγά, να μην κάνετε χειρονομίες, απότομες κινήσεις και να μην κοιτάτε κατάματα! Πάντα όμως με ελεύθερο και άνετο πνεύμα!

Καλώς ήρθατε στην πόλη μου... Βουτυράκι;;;