Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση  που οργάνωσε η <link innovation.html>Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης & το Επιμελητήριο Χανίων με θέμα:

«Καινοτόμες Ιδέες Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης» 

 

στις 17 Απριλίου του 2013, στο Επιμελητήριο Χανίων.

Τα πρωτότυπα αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται στα πλαίσια της δράσης "Φυτώριο Ιδεών".

 

Φωτογραφία 1: Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Επικ. Καθηγητής Ευάγγελος Γρηγορούδης, προλογίζει την εκδήλωση

 

 

Φωτογραφία 2 & 3: Η ομάδα των φοιτητών που δουλεύουν στην βελτιστοποίηση πειραματικού οχήματος (δεξιά), μηδενικής εκπομπής ρύπων. Στην αριστερή φωτογραφία ο Γιάννης Στρατηγός (αριστερά) & Παναγίωτης Μπάζιος (δεξιά), φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

  

  

 Φωτογραφία 4: Η Βιλελμίνη Καλαμπρατσίδου απόφοιτη πλέον του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανέπτυξε μια πλατφόρμα εναλλακτικής επικοινωνίας για χρήστες με σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά νοητικά υγιείς, με τη χρήση ενός και μόνο κουμπιού (δεξιά). Η Βίλμη βρίσκεται στο New Jersey (USA) για μεταπτυχιακές σπουδές και επικοινωνήσε μαζί μας μέσω skype.

 

 

 

Φωτογραφία 5 & 6: Η ομάδα των φοιτητών που αναπτύσει το αυτόνομο ρομποτικό υποβρύχιο, U-Seadon. Αριστερά, ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης μαζί με τον Αντρέα Καμπιανάκη, φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.  Δεξιά, ο Αντρέας Γραμμένος, φοιτητής επίσης του τμήματος ΗΜΜΥ.

 

Φωτογραφία 7 & 8: Η Χρύσα Καπριδάκη, υποψήφια διδάκτορας του Γενικού τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανέπτυξε μαζί με την Αναστασία Βεργανελάκη, υποφήφια διδάκτορα του ίδιου τμήματος, ένα υψηλής τεχνολογιάς υλικό που έχει την ιδιότητα να αυτο-καθαρίζει και να προστατεύει από την φθορά δομικά υλικά (δεξιά).

 

     

 

 

Φωτογραφία 9, 10 &11: Ο Ιάσωνας Πατεράκης παρουσίασε το πρωτότυπο που ανέπτυξε η ομάδα του με την ονομασία "ΑirPOTition" και αφορά μια ειδική κατασκευή που προσαρμόζεται στις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού των κτιρίων, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη βελτίωση της αισθητικής των κτιρίων. Στην ομάδα ακόμα ανοίκουν η Άλμα Τράλο, η Γεωργία Βοραδάκη, φοιτητές όλοι του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Άγγελος Κλωθάκης, Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

         

 

Φωτογραφία 12 & 13: Ο Γιώργος Ανδρεσάκης (αριστερά) και ο Γιάννης- Γιώργος Ιγγλεζάκης (δεξιά), φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, παρουσίασαν την ιδέα τους για την ανάπτυξη ενός νέου δομικού συστήματος βασισμένο σε ωμόπλινθους, που το ονομάζουν "Legodome" (δεξιά). To σύστημα αυτό είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Στην ομάδα μετέχει και ο Νίκος Ασημάκης, φοιτητής του ίδιου τμήματος.

 

        

 Φωτογραφία 14, 15 & 16: Η Ομάδα του Daedalus εργάζεται στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα ίπταται σε σχετικά χαμηλό ύψος, η οποία θα συλλέγει και θα μεταδίδει δεδομένα σε  επίγειο δέκτη. Η πλατφόρμα έχει ποικίλλες εμπορικές και ερευνητικές εφαρμογές. Στη αριστερή φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά, ο Αντώνης Ιγγλεζάκης, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος ΗΜΜΥτου Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Θανάσης Παράσχος, φοιτητής του Τμηματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, ο Μάριος Ανδρεόπουλος, φοιτητής του τμήματος ΗΜΜΥ και ο Γιάννης Μανδουραράκης, φοιτητής ΗΜΜΥ επίσης. Στη δεξιά φωτογραφία, η Κατερίνα Τσακαλάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΜΠΔ. 

 

   

    Φωτογραφία 17 &18: Ο Γιώργος Καστρινάκης, φοιτητής ΗΜΜΥ, παρουσίασε το πρωτότυπο που αναπτύσει η ομάδα του που αφορά στην δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου θα μπορούν ερασιτέχνες κυρίως αθλητές να διοργανώνουν αθλητικά γεγονότα, αλλά και να παρακολουθούν και να καταφράφουν τις επιδόσεις τους. Στην όμαδα επίσης μετέχει ο Χαράλαμπος Παράβαλος και ο Κώστας Καστρινάκης, φοιτητές του ίδιου τμήματος.

 

Φωτογραφία 19: Η ομάδα "αντρών" του Daedalus, χωρίς την Κατερίνα Τσακαλάκη, στο περιθώριο της εκδήλωσης.

 

Φωτογραφία 20 & 21: Όψεις από το Επιμελητήριο, το οποίο γέμισε ασφυκτικά, από φοιτητές, νέους και επιχειρηματίες που θέλησαν να ενημερωθούν για τις καινοτομικές ιδέες των φοιτητών!

 

Οι φοιτητές εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση καθηγητών και ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την υποστήριξη πάντα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που ευελπιστεί τον επόμενο έτος να έχει να παρουσίασει τέσσερεις νέες καινοτομικές ιδέες φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Μάθετε Περισσότερα για τα πρωτότυπα των φοιτητών!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012