Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Σε ποιους απευθύνεται

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής παρέχει στους χρήστες του - μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τη δυνατότητα να διαθέτουν τη δική τους προσωπική ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα δημιουργείται και συντηρείται από τους ίδιους τους χρήστες και έχει ως βασικό σκοπό την προβολή των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων τους.

Οδηγίες Χρήσης

Η ιστοσελίδα των χρηστών είναι διαθέσιμη σε διεύθυνση της μορφής:

http://users.isc.tuc.gr/~username 

όπου username είναι το όνομα χρήστη του λογαριασμού που έχει αποκτήσει και διαθέτει ο εκάστοτε χρήστης στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής (Μηχανογραφικό Κέντρο).

Ο διαθέσιμος χώρος για τις προσωπικές ιστοσελίδες κάθε χρήστη είναι 100 MB.

Προς το παρόν, ο εξυπηρετητής παγκοσμίου ιστού (web server) υποστηρίζει για τις προσωπικές σελίδες των χρηστών τις παρακάτω τεχνολογίες:

  • static HTML
  • SSI (Server Side Includes)

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύσει ο χρήστης την πρώτη σελίδα του προσωπικού του ιστότοπου χρησιμοποιώντας ένα από τα παρακάτω ονόματα:

index.html, index.htm, index.shtml

που αποτελούν την παράμετρο DirectoryIndex του web server. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος χρήστης του Internet εισάγει στη διεύθυνση της εφαρμογής πλοήγησης (web browser) μια διεύθυνση με το όνομα καταλόγου (και όχι συγκεκριμένο αρχείο), τότε ο web server θα αποστείλει ένα από τα παραπάνω αρχεία, εφόσον αυτά υπάρχουν μέσα στον κατάλογο.

Ενημέρωση περιεχομένου ιστοσελίδας

Η ενημέρωση των αρχείων της ιστοσελίδας των χρηστών μπορεί να γίνει με τη χρήση εφαρμογής πελάτη ftp, με την προϋπόθεση ότι συνδέονται από το δίκτυο του Πολυτεχνείου (IP διευθύνσεις της μορφής 147.27.x.x που έχουν όλοι οι υπολογιστές στο Πολυτεχνείο καθώς και οι συνδέσεις WiFi, WiFi@Home και VPN). Αναλυτικές οδηγίες και ρυθμίσεις σύνδεσης ftp.

Τα αρχεία προς δημοσίευση πρέπει να τοποθετούνται στον κατάλογο public_html.
Π.χ.   /public_html/index.html

Όροι Χρήσης

Η ευθύνη για το περιεχόμενο και την ανανέωση των σελίδων βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε χρήστη και θα πρέπει να είναι σύμφωνος με τον Κανονισμό του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής και τον Κανονισμό Χρήσης του ΕΔΕΤ.

Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσίευση παράνομου ή άσεμνου υλικού ή η παρουσίαση διαφημίσεων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012