Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Έλεγχος και προώθηση της υιοθέτησης συστημάτων καλλιέργειας που βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους σε όλη την Ευρώπη



Στις 19/01/2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα ενημέρωσης στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος SOILCARE. Το έργο SOILCARE χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει σε αυτό, ως εταίρος, το Ερευνητικό Εργαστήριο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και Παράκτιας Μηχανικής, της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Δρ. Ιωάννη Τσάνη.

Στόχος του SOILCARE είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση συστημάτων και τεχνικών καλλιέργειας με τις οποίες η ποιότητα του εδάφους μπορεί να βελτιωθεί, προς όφελος τόσο της αγροτικής παραγωγής όσο και του περιβάλλοντος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν καλλιεργητές ελιάς και αμπελιών, γεωπόνοι και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι παρευρισκόμενοι, σε συνεργασία με τους ερευνητικούς συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δρ. Ιωάννη Δαλιακόπουλο και Δρ. Δημήτριο Αλεξάκη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές παρακολούθησης της εδαφικής υδατικής διάβρωσης σε καλλιέργειες. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν ορθολογικές και βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας για έλεγχο της εδαφικής διάβρωσης και διατήρηση ή ακόμα και αύξηση της αγροτικής παραγωγής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012