Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Κεντρική Ομιλία του Καθ. Ευάγγελου Γιδαράκου σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών και του Πανεπιστημίου Tsinghua 

Ως προσκεκλημένος ομιλητής, ο Καθ. Ευάγγελος Γιδαράκος, άνοιξε τις εργασίες του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση και Τεχνολογία Αποβλήτων», Πεκίνο 21-24 Μαρτίου 2019. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί σημαντικότατο επιστημονικό γεγονός, προσελκύοντας περισσότερους από 600 συνέδρους, κυρίως από την Ασία. Φέτος επικεντρώθηκε στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς απόβλητα (Το Build a No Waste Society) και διοργανώθηκε, μεταξύ άλλων, από τα Ηνωμένα Έθνη, το Πανεπιστήμιο της Tsinghua, το Περιφερειακό Κέντρο Ασίας και Ειρηνικού της Συνθήκης της Βασιλείας και την Κινεζική Ακαδημία Έρευνας Περιβαλλοντικών Επιστημών, με τη στήριξη αξιόλογων διεθνών οργανισμών.

Η ομιλία του Καθ. Ευάγγελου Γιδαράκου με τίτλο «Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία» επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων στην Ευρώπη, καθώς και στις δυνατότητες, που προκύπτουν από την ενσωμάτωση βασικών αρχών αειφορίας και συγκεκριμένα της κυκλικής οικονομίας στον εν λόγω τομέα. 

Παράλληλα, ο Καθ. Ευάγγελος Γιδαράκος αποδέχτηκε επίσημη πρόταση να αποτελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του εν λόγω Συνεδρίου και να επιμεληθεί την έκδοση ειδικού τεύχους του επιστημονικού περιοδικού “Frontiers of Environmental Science and Engineering” ως Guest Editor, με εργασίες που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια αυτού.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012