Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Συνάντηση φορέων στα πλαίσια του προγράμματος IMPREX

Στις 26-28/09/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Βελτίωση των προβλέψεων και διαχείριση των ακραίων υδρολογικών γεγονότων - IMPREX», στο συνεδριακό χώρο του Panorama Hotel στα Χανιά. Συμμετείχαν περίπου 50 εταίροι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και ερευνητικά ιδρύματα. Από το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετείχε το Εργαστήριο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και Παράκτιας Μηχανικής με διευθυντή τον Καθηγητή Ιωάννη Τσάνη. 

Το πρόγραμμα "IMPREX" συντονίζεται από το Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) και χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Horizon 2020, Grant Agreement No 641811). Οι εταίροι του προγράμματος.

Το ερευνητικό πρόγραμμα IMPREX θα συμβάλλει στη βελτίωση της ικανότητας πρόγνωσης των υδρο-μετεωρολογικών ακραίων γεγονότων στην Ευρώπη, εφαρμόζοντας ένα σύνολο δυναμικών μοντέλων, νέων μελετών, καινοτόμων τεχνικών καθώς και προσομοιώσεις υψηλής χωρικής ανάλυσης. Βασική απόρροια του έργου είναι ένα πανευρωπαϊκό σύστημα  περιοδικής ενημέρωσης σχετικά με το υδρολογικό ρίσκο, το οποίο θα ενσωματώνει τη δυναμική εξέλιξη των υδρο-κλιματικών και κοινωνικο-οικονομικών διαδικασιών. Με την ολοκληρωμένη προσέγγισή του, το IMPREX θα συνδέσει τις τρέχουσες διαχειριστικές αποφάσεις και δράσεις με το αναμενόμενο κλίμα της μελλοντικής περιόδου.

Οι βασικοί στόχοι και τα παραδοτέα του IMPREX είναι:

• Η σημαντική βελτίωση στην πρόγνωση των ακραίων φαινομένων (μετεωρολογικών και υδρολογικών) και των επιπτώσεών τους

• Νέα σενάρια αξιολόγησης των κινδύνων που θα ξεπερνούν τους διάφορους περιορισμούς των σημερινών μεθόδων και πρακτικών αξιολόγησης

• Επίδειξη της αξίας των υδρολογικών πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους χρήστες

• Βελτιωμένη επιστημονική υποστήριξη για τις υπάρχουσες στρατηγικές διαχείρισης του κινδύνου και προσαρμογής

• Ένα Πανευρωπαϊκό σύστημα περιοδικής ενημέρωσης σχετικά με το υδρολογικό ρίσκο

Διαβάστε περισσότερα για την συνάντηση: http://www.imprex.eu/imprex-general-assembly-2016  

Ιστοσελίδα προγράμματος IMPREX: http://www.imprex.eu/  

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012