Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE: Νέες συνεργασίες στην Ενέργεια ετοιμάζουν ελληνικές επιχειρήσεις με διεθνείς ομίλους


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση αλλά και φορέων, ελληνικών επιχειρήσεων, διεθνών ομίλων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια, «Energy transition: European and Global perspectives»  που διοργανώθηκε από την Hellenic Association for Energy Economics (Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία, ΗΑΕΕ) στην Αθήνα 3-5 Μαΐου 2018. 

Εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως συνδιοργανωτής του συνεδρίου, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΗΑΕΕ Αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Παπαευθυμίου του Εργαστηρίου Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Το συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές», τέλεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε την υποστήριξη αντίστοιχων επιμελητηρίων που προωθούν διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, ενώ διοργανώθηκε ειδική συνεδρία με τη συμμετοχή των πρέσβεων των ανωτέρω χωρών.

Μεταξύ των 200 ομιλητών του συνεδρίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Από το βήμα του συνεδρίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα του κόμματος για την Ενέργεια, ενώ εισηγήσεις έκαναν και εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) όπως η κα Νεκταρία Καρακατσάνη, εκπρόσωποι της ΕΕ όπως ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ (DG Energy), η κα Megan Richards επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ, ο κ. David Knapp, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (Ιnternational Association for Energy Economics, ΙΑΕΕ).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012