Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας στο φεστιβάλ REVEIL 8

Ο ελαιώνας στο Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο φεστιβάλ Reveil 8 παρουσιάζοντας το ηχοτοπίο του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας!

O καλλιτεχνικός οργανισμός Soundcamp διοργανώνει το 8ο φεστιβάλ Reveil που θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 1 και 2 Μαΐου 2021. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει το παγκοσμίως διακεκριμένο 24ωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Reveil που μεταδίδει ζωντανές εκπομπές ηχοτοπίων του ξημερώματoς (γνωστό και ως η χoρωδία της Αυγής - Dawn Chorus) από όλο τον κόσμο. Η μίξη των ηχοτοπίων από τα διάφορα σημεία του πλανήτη γίνεται ζωντανά από το Λονδίνο (Grant Smith and Hannah Kemp-Welch, Soundcamp), το Santiago στη Χιλή (Fernando Godoy, Tsonami Arte Sonoro), το Queensland στην Aυστραλία (Leah Barclay, Biosphere Soundscapes) και τα Χανιά (Mαρία Παπαδομανωλάκη, Soundcamp).

Το ηχοτοπίο από το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας στα Χανιά
(ζωντανά στο Reveil την Κυριακή 2 Μαΐου 2021, 6.00 π.μ. - 6.30 π.μ.)

Η εκπομπή για το ηχοτοπίο από το Πάρκο Χλωρίδας και Πανδίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί συνέργεια των οργανισμών Soundcamp και Octopus Collective (Full of Noises) στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Acoustic Commons (Ακουστικά Κοινά). Ο συγκεκριμένος πομπός θα αποτελέσει μόνιμη εγκατάσταση στο Πάρκο για την ακουστική παρακολούθηση και μελέτη του ηχοτοπίου αλλά και για την υποστήριξη μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων με βάση την ακουστική αξία και βιοποικιλότητα. Τον πομπό επιμελείται η Δρ Μαρία Παπαδομανωλάκη (ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Soundcamp) σε συνεργασία με την Γεωπόνο Αντωνία Ζαχαρούλη, υπεύθυνη χώρου του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας.

To ηχοτοπίο του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας, από 28 Απριλίου 2021, είναι διαθέσιμο και εκπέμπει μόνιμα μέσω του Acoustic Commons!


Περισσότερες πληροφορίες για το Reveil 8

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 1η Μαΐου 2021 στις 7 π.μ. και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Μαΐου 2021 στις 8 π.μ.

To 24ωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια και συζητήσεις τα οποία θα είναι προσβάσιμα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του project. Μπορείτε να εγγραφείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια ακολουθώντας τους σχετικούς συνδέσμους στη σελίδα του προγράμματος.

Πέραν του ηχοτοπίου από το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν φέτος μια σειρά από εκπομπές από ελληνικά ηχοτοπία. Πιο συγκεκριμένα:

Μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές αυτές ζωντανά στο Reveil, την Κυριακή 2 Μαΐου 2021 μεταξύ 6:00 π.μ. και 6.30 π.μ.

Το Reveil 8 είναι ένα project από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Soundcamp και το δίκτυο συνεργατών του ερευνητικού προγράμματος Acoustic Commons: Full of Noises (Cumbria), Locus Sonus (Aix-Marseille), CONA (Ljubljiana), HMU (Crete), Cyberforest (Tokyo), Soundcamp (London, Crete, Hague). Φιλοξενείται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Wave Farm στη Νέα Υόρκη, τον Resonance Extra στο Λονδίνο, καθώς και σε περισσότερους από 20 ραδιοφωνικούς και διαδικτυακούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.

Mε τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου "Arts Council England" και του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

soundtent.org

acousticommons.net

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012