Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Ομιλία του Καθ. Κ. Συνολάκη για την διάβρωση των παραλιών

« Το Νο1 περιβαλλοντικό πρόβλημα στα Χανιά είναι η διάβρωση των παραλιών» επεσήμανε ο Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Συνολάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης με θέμα: “Οι παραλίες του Δήμου Χανίων. Στρατηγική διαχείρισης” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.


Τη συνάντηση οργάνωσαν το ΚΑΜ και ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του φόρουμ: Tο Βήμα της πόλης των Χανίων. Η συνάντηση περιλάμβανε εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές,  και έκθεση αρχιτεκτονικών μελετών.


Όπως επεσήμανε ο κ. Συνολάκης « δεν είναι μονάχα η αισθητική των παραλιών του δήμου και το γεγονός πως πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν από αυτές αλλά με την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης σε περίπου 50 χρόνια, θα βλέπουμε τις παραλίες σε καρτ ποστάλ. Δεν θα υπάρχουν. Δηλαδή δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής και οικονομίας αλλά είναι το θέμα του μέλλοντος μας. Διότι η διάβρωση θα προχωρεί και θα αρχίσουν να γκρεμίζονται σπίτια». 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012