Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Επιστημονικό συνέδριο για την ενέργεια στην ΟΑΚ με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης

To Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στην υλοποίηση του Διήμερο Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ) στις 14 και 15 Νοεμβρίου, αναδεικνύοντας τις Νησιωτικές περιοχές και Κοινότητες, που καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με αξιοποίηση ήπιων τεχνολογιών φιλικών στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν επιστήμονες και επαγγελματίες με εμπειρία στον ενεργειακό τομέα από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Για πρώτη φορά, σε επίπεδο Κρήτης, θα γίνει παρουσίαση μεγάλου αριθμού πραγματικών περιπτώσεων νησιών και κοινοτήτων με εξαιρετικά υψηλή διείσδυση ήπιων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) με ανάλυση της σημασίας των Συνεταιρισμών για τις περιοχές αυτές.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει την ανάλυση παραδειγμάτων από τα «Κανάρια Νησιά» και το Νησί «Juist», παρουσίαση Συνεταιρισμών από το «Schotten», το «Wolfhagen», το «Jühnde», αλλά και από τη Θουριγγία της Γερμανίας, εξήγηση των προοπτικών των Πράσινων Νησιών από τεχνολογική, οικονομική, αλλά και κοινωνική σκοπιά, θα υπάρξει πρόταση μοντέλου για τη Γαύδο. Επίσης, θα συζητηθεί ο συνδυασμός ΑΠΕ και τουρισμού, οι δυνατότητες εφαρμογών σε σχολεία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση για την Κοινωνία της Ενέργειας και την Ενέργεια της Κοινωνίας των Κρητών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει μετάφραση.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012