Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Συνάντηση Εταίρων Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος OptEEmAL



Στις 16-17/3/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εταίρων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος OptEEmAL (Optimized Energy Efficient Design Platform for Refurbishment At District Level) «Πλατφόρμα βελτιστοποιημένης ενεργειακής σχεδίασης για ανακαίνιση σε αστικές περιοχές». Η συνάντηση οργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα OptEEmAL χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του χρηματοδοτικού πλαισίου Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020) το οποίο χρηματοδοτεί ερευνητικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων και καινοτόμων τεχνολογιών. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 13 φορείς από 8 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Σουηδία και Γερμανία). Το έργο OptEEmAL είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή της εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια. Οι συμμετέχοντες ανήκουν στους πρωτοπόρους διεθνώς σε θέματα σχεδίασης και ανάπτυξης ενεργειακών συστημάτων. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 4,2 εκατ. Ευρώ.

Οι δραστηριότητες της ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο έργο περιλαμβάνουν την ανάπτυξη κτιριακών προσομοιώσεων, διαχείριση κτιριακών πληροφοριακών μοντέλων και συμμετοχή στην ανάπτυξη της πλατφόρμας υπολογιστικού νέφους. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της υπολογιστικής πλατφόρμας και θέματα συντονισμού των δραστηριοτήτων. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.opteemal-project.eu/ 

Σχετική δημοσίευση από τα Χανιώτικα Νέαhttp://www.haniotika-nea.gr/apo-ta-prasina-spitia-stis-prasines-polis/ 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012