Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Ενθαρρύνεται η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία) για τη μετάβαση στην Πολυτεχνειούπολη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει υλοποιηθεί συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων για την έκδοση εκπτωτικών καρτών / καρτών απεριορίστων διαδρομών στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι φοιτητές προκειμένου να κάνουν χρήση των αποκλειστικών δρομολογίων από και προς την Πολυτεχνειούπολη, αλλά και όλων των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων προς Ακρωτήρι, Χαλέπα, ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία, μπορούν να αγοράσουν από το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Οι φοιτητές που διαθέτουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για μία επιπλέον διαδρομή της επιλογής τους, ανάλογα με τη διεύθυνση της κατοικίας τους, καθώς και για τη διαδρομή από Χανιά προς Νοσοκομείο και αντίστροφα. Η τιμή της κάρτας ανέρχεται στο ποσό των έντεκα ευρώ (11,00 €) ανά μηνιαία κάρτα διαδρομής.

Για κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το προσωπικό του Ιδρύματος που περιλαμβάνει μία διαδρομή επιλογής από τα αστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χανίων ανάλογα με την διεύθυνση κατοικίας του, η τιμή ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40,00 €) ανά μηνιαία κάρτα διαδρομής.

Μελλοντικά ..

 για τη μετακίνηση του προσωπικού και των φοιτητών μέσα στην Πολυτεχνειούπολη θα μπορούν να υπάρχουν ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φωτοβολταικά στα πάρκινγκ.

Το Πολυτεχνείο μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία τέτοιων αυτοκινήτων με έρευνα που θα διεξαχθεί στα ερευνητικά του εργαστήρια, όπως στην περίπτωση του οχήματος TUCER.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012