Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Προκήρυξη για Πρακτική Άσκηση με το πρόγραμμα Erasmus+ μέσω της ΚΛΑΣΙΚΗΣ κινητικότητας στο πλαίσιο του Σχεδίου: 2020-1-EL01-KA103-077840

Κινητικότητα για Πρακτική Άσκηση μέσω της ΚΛΑΣΙΚΗΣ Κινητικότητας  στο πλαίσιο του Σχεδίου: 2020-1-EL01-KA103-077840

Οι φοιτητές / φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τρίμηνη πρακτική άσκηση σε φορέα του εξωτερικού, μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 21/3/2022 μέχρι και 30/09/2022, μπορούν να υποβάλλουν  ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο erasmus-plus<στο>isc.tuc.gr (υπόψιν κου Μαραγκουδάκη) από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 4  Φεβρουαρίου 2022 έως τις 16:00.

Επιλέξιμοι φορείς για πρακτική άσκηση: Επιχειρήσεις, εταιρείες, φορείς του δημοσίου, αρχιτεκτονικά γραφεία, ερευνητικά κέντρα, οργανισμοί, Ιδρύματα, ΜΚΟ, Εθνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες (πρεσβείες/προξενεία), άλλοι οργανισμοί. 

Μη επιλέξιμοι φορείς για πρακτική άσκηση: Οι θεσμοί και άλλοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων των εξειδικευμένων μονάδων (ο πλήρης κατάλογος διατίθεται στον ιστότοπο europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_en).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμα και φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη μετακινηθεί στο παρελθόν μέσω του ίδιου προγράμματος είτε για σπουδές είτε για πρακτική άσκηση, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει 24 μήνες κινητικότητας σε προπτυχιακό επίπεδο, 12 μήνες στο μεταπτυχιακό και 12 μήνες στο διδακτορικό επίπεδο σπουδών, συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπόμενης μετακίνησης. Ο μέγιστος αριθμός μηνών που μπορεί να μετακινηθεί ένας φοιτητής είναι 24 μήνες στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών, 12 μήνες στον μεταπτυχιακό και 12 στον διδακτορικό. Η περίοδος μετακίνησης με μηδενική επιχορήγηση (zero grant), αθροίζεται στο συνολικό επιτρεπτό όριο κινητικότητας.

Για τις επιλέξιμες χώρες και τα ποσά επιχορήγησης δείτε εδώ: https://www.tuc.gr/index.php?id=5119

Χρήσιμοι σύνδεσμοι αναφορικά με την Πανδημία (Covid-19): https://www.tuc.gr/index.php?id=12604&L=694

Σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+  δείτε εδώ: 

1) Την ανακοίνωση της Εθνικής Μονάδας ΙΚΥ: https://bit.ly/3cTC1hq 

2) Την Ιστοσελίδα της Βρετανικής Κυβέρνησης: https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/greece

 

Για ερωτήματα/διευκρινήσεις και υποβολή των αιτήσεων επικοινωνείτε στο erasmus-plus@isc.tuc.gr ή στο 2821037246.

Προσοχή:!
Στο θέμα του e-mail οι αιτούντες να βάζουν την ένδειξη ‘προκήρυξη κλασικής κινητικότητας - Σχέδιο 2020’ και στο κείμενο του e-mail να αναφέρουν τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο, Σχολή και Α.Μ.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για την Πρακτική Άσκηση με το πρόγραμμα Erasmus+ στην οποία θα επικεντρωθούμε στη διαδικασία υποβολής της αίτησης και αναζήτησης φορέα, στις 3 φάσεις της κινητικότητας και θα απαντήσουμε σε ερωτήματα. Η διαδικτυακή ενημέρωση θα γίνει στις 19/1/2022 στις 12:00 με χρήση της πλατφόρμας Zoom.  Για τη συμμετοχή στην διαδικτυακή ενημέρωση είναι απαραίτητη η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:https://forms.gle/43GiY4goAbYzArdB6 . Οι φοιτητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στην διαδικτυακή ενημέρωση θα λάβουν ένα e-mail με το link της εκδήλωσης 1 ημέρα πριν τη διεξαγωγή της.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012