Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Erasmus+ 2023 - Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης

Συμπληρωματική Ανακοίνωση IKY, Εθνικής Μονάδας Διαχείρισης Προγράμματος Erasmus+

Αγαπητοί Συνεργάτες,  

Σας ενημερώνουμε για τη δημοσίευση από την Εθνική Μονάδα Διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ της Συμπληρωματικής Ανακοίνωσης του προγράμματος Erasmus+ για όλους τους τομείς, και ειδικότερα για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων Erasmus+ 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι: 

-Οι εγκεκριμένες από Γενική Συνέλευση προτάσεις συνεργασίας θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο erasmus-plus@tuc.gr μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 για την τελική διαμόρφωση της ιδρυματικής αίτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Τμήμα Erasmus+.

-Προτάσεις συνεργασίας στη νέα δράση (Call 2023) της διεθνούς κινητικότητας Erasmus μπορούν να υποβάλλουν ΜΟΝΟ τα μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού πρώτα τις έχουν υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση της Σχολής τους και έχουν λάβει την έγκρισή της. 

-Οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή προτάσεων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με το Γραφείο Erasmus (28210 37470, 37246) για πρόσθετες πληροφορίες και για τον συντονισμό της διαδικασίας.

Βρείτε στα συνημμένα έγγραφα που θα σας βοηθήσουν στη συγγραφή των προτάσεων σας:

1. Ανακοίνωση Εθνικής Μονάδας για την Πρόσκληση 2023: διαβάστε τους στόχους της Δράσης, τις προτεραιότητες και ειδικότερα στις σελίδες 9-14: τις παραγράφους 4.6, 4.6.1 συμπληρωματικές πληροφορίες για αυτήν (χώρες που συμμετέχουν και προϋπολογισμός ανά περιφέρεια και χρηματοδοτικό φάκελο) και 4.6.2 τους περιορισμούς στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ171 

2. Οδηγό του Προγράμματος Erasmus+ 2023 με αναλυτικές πληροφορίες για τη Δράση 

3. ICM Handbook Version 5.1 final για μεγαλύτερη ακόμα βοήθεια

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων που αφορούν τον Τομέα, είναι η 23η Φεβρουαρίου 2023 για τις δράσεις της Κινητικότητας Φοιτητών και Προσωπικού χρηματοδοτούμενη από κονδύλια εσωτερικής πολιτικής (ΚΑ131),  Διεθνής Κινητικότητα με τη Συμμετοχή Τρίτων Χωρών που δεν είναι Συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτούμενη από κονδύλια εξωτερικής πολιτικής (ΚΑ171).

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλες οι αιτήσεις είναι στα αγγλικά και σε μορφή WEB και μπορείτε να τις βρείτε στο σύνδεσμο  https://webgate.ec.europa.eu/app-forms/af-ui-opportunities/#/erasmus-plus  (συνδεθείτε μέσω του EU-Login). 

Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση των αιτήσεων για τις δράσεις ΚΑ1 (ΚΑ131, ΚΑ171 & ΚΑ130) δύναται να γίνει στην ελληνική γλώσσα ενώ για τις αιτήσεις ΚΑ220-HED προτείνεται η αγγλική γλώσσα.

Αναφορικά με την προετοιμασία για την υποβολή της αίτησης ΚΑ171, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να μελετήσετε πολύ προσεκτικά την ενότητα AWARD CRITERIA, Award Criteria for mobility projects supported by the external policy funds, σελ. 61 του Οδηγού του Προγράμματος.

Σημειώνεται ότι κατά τη συμπλήρωση της αίτησης ΚΑ171 είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του μοναδικού κωδικού ταυτοποίησης (OID) του εκάστοτε συνεργαζόμενου Οργανισμού/Φορέα Τρίτης Χώρας μη συνδεδεμένης με το πρόγραμμα.

 Παρακαλούμε όπως διαβάσετε συνδυαστικά τον Οδηγό του Προγράμματος Erasmus+ 2023 .


Δείτε και προηγούμενη σχετική ανακοίνωση:

Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων συνεργασίας με Ιδρύματα τρίτων χωρών για τη νέα δράση του προγράμματος διεθνούς κινητικότητας Erasmus (Call 2023)

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012