Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μπακατσάκη Μαρία

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Μπακατσάκη Μαρία
Κατηγορία:Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Σχολή:ΜΠΔ (Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης)
Εργαστήριο:ΥΠ.ΜΗ.ΒΕ. (Εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης)
Email:mbakatsaki<στο>tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037361, 2821037241
Τοποθεσία:Γραφείο: Δ5.017, Κτίριο ΜΠΔ (Δ5), Ισόγειο

Στοιχεία βιογραφικού

H Δρ. Μαρία Μπακατσάκη διαθέτει από το 1992 πτυχίο Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείο Κρήτης. Έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης το 1999 και το Διδακτορικό της δίπλωμα το 2018 από την ίδια σχολή των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προσλήφθηκε το 1993 από την Επιτροπή Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και την οργάνωση νέων δομών στο ίδρυμα. Ίδρυσε και διετέλεσε συντονίστρια του Γραφείου Σταδιοδρομίας (1997) του ΠΚ και συντονίστρια του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΠΚ (1996-1999 και 2005-2008) προβάλλοντας την έρευνα του Ιδρύματος διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πολλές ημερίδες, εκθέσεις και συνέδρια. Από το 2009 προσφέρει διδακτικό έργο στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ως μέλος των εργαστηρίων α)Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης από το 2009-σήμερα και β) Διοικητικών Συστημάτων από το 2013-σήμερα. Το 2014 εξελίχθηκε σε ΕΤΕΠ, το 2017 μονιμοποιήθηκε και έγινε ΕΔΙΠ της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΠΚ. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με τη Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων ως σύμβουλος για 2 χρόνια, είναι business coach σε διάφορες επιχειρήσεις πάνω από 10 χρόνια και είναι επιμορφωτής σε ιδιωτικά ΚΕΚ από το 1990. Από το Δεκέμβριο 2022 είναι επιμορφωτής ΛΑΕΚ. 

Από το 1993 έχει διοργανώσει πληθώρα διαζώσης, διαδικτυακά και υβριδικά σεμινάρια, διεθνή συνέδρια, επιμορφώσεις και μαθήματα. Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ήταν μέλος του help desk της σχολής ΜΠΔ για την υποστήριξη των ακαδημαϊκών στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Από το 2016 έχει διεθνή πιστοποίηση ως Online Moodle Course Creator.    

Για τις ανάγκες της έρευνας και εκπαίδευσης προσπαθεί συνεχώς να επικαιροποιεί τις γνώσεις της παροκολουθώντας διάφορα σεμινάρια και επιμορφώσεις: α) 23-12-2014 Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του διιδρυματικού «Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων» (Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης)  διάρκειας 150 ωρών με τίτλο «Σύγχρονες Εξελίξεις στις Θαλάσσιες Κατασκευές» που έγινε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με βαθμό 8 (Λίαν Καλώς). Αντιστοιχεί σε 10 ECTS, β) Στις 28/10/2021 έλαβε πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUREKA-PRO) για την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης "Introduction to SDG12 (Responsible Consumption and Production) in its economic, social, environmental and technology dimensions" (5 ECTS), και στις 3/3/2022 πιστοποίηση "Implementation of Interdisciplinary Project-Based Learning (PBL) Projects" γ) Το Δεκέμβριο 2022 ολοκληρωσε επιτυχώς το Executive Program "Neuroscience for Business" από το Massachusetts Institute of Technology-MIT Management Sloan School. 

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια και επιστημονική υπεύθυνη σε αρκετά εθνικά, ερευνητικά, αναπτυξιακά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ερευνητικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και proceedings συνεδρίων. 

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι Διοίκηση επιχειρησιακών διεργασιών, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, TQM Οργανισμών, Ποιότητα στην Εκπαίδευση και Εργασιακή Ψυχολογία.  Πρόσφατα ασχολείται με την Ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής Ζωής, Eco-Intelligence, Αειφόρα Ηγεσία και γενικότερα με την soft πλευρά της Αειφόρας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012