Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Κρητικάκης Γεώργιος

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Κρητικάκης Γεώργιος
Κατηγορία:Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Σχολή:ΜΗΧΟΠ (Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων)
Εργαστήριο: (Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής)
Email:gkritikakis<στο>tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037670
Τοποθεσία:Γραφείο: Μ3.311, Κτίριο ΜΗΧΟΠ (Μ3), Γ' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

 

1.   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ονοματεπώνυμο

:  ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διεύθυνση Κατοικίας

:  Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, Τ.Θ. 225, 73100, Χανιά

Διεύθυνση Εργασίας

:  Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,
   Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά

Τηλέφωνο Εργασίας

:  28210 37670

e – mail

gkritik@mred.tuc.gr

 

2.   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  •  

Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Γεωτεχνολογία & Περιβάλλον» του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων). Τίτλος διατριβής: «Επιφανειακά Κύματα: Εφαρμογές σε Περιβαλλοντικά και Γεωτεχνικά Προβλήματα»

  •  

Κάτοχος Διπλώματος Ειδίκευσης (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Γεωτεχνολογία & Περιβάλλον» του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων). Τίτλος διατριβής: «Εκτίμηση της ταχύτητας των εγκάρσιων σεισμικών κυμάτων και των δυναμικών μηχανικών παραμέτρων από καταγραφές επιφανειακών κυμάτων Rayleigh»

  •  

Διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων με βαθμό 7,78. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή των επιφανειακών κυμάτων Rayleigh στην εκτίμηση των μηχανικών ιδιοτήτων του υπεδάφους»

 

3.   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διεξαγωγή φροντιστηριακών ή/και εργαστηριακών ασκήσεων στο πλαίσιο των μαθημάτων «ΜΟΠ 203: Σεισμικές Μέθοδοι», «ΜΟΠ 204: Εφαρμοσμένη Γεωφυσική» & «ΜΟΠ 708: Ασκήσεις Υπαίθρου IV» για διάστημα μεγαλύτερο από 10 έτη και φροντιστηριακών ασκήσεων στο πλαίσιο του μαθήματος «ΜΟΠ 507: Αξιολόγηση Γεωλογικών Σχηματισμών με Γεωφυσικές Μεθόδους» από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 έως και σήμερα. Συμμετοχή στη δημιουργία και διδασκαλία εργαστηριακών ασκήσεων στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Seismic Imaging & Well Logging» στο Χειμερινό εξάμηνο του 2014-2015 και του 2018-2019 του μεταπτυχιακού προγράμματος «Petroleum Engineering» της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων.

Ανάπτυξη αλγόριθμων σε περιβάλλον MATLABTM α) για την εκτίμηση της ταχύτητας των εγκάρσιων σεισμικών κυμάτων από καταγραφές επιφανειακών κυμάτων Rayleigh και β) για την προσομοίωση της διάδοσης των σεισμικών κυμάτων στις 2 διαστάσεις.

Συμμετοχή, ως μέλος τριμελούς εξεταστικής επιτροπής διπλωματικών εργασιών, σε περισσότερες από 20 διπλωματικές εργασίες και καθοδήγηση τουλάχιστον 30 διπλωματικών εργασιών από το 2004 έως σήμερα.

 

4.   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

13 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και 32 ανακοινώσεις σε συνέδρια.

 

5.   ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

  1. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «8th Congress of the Balkan Geophysical Society», 4-8 Οκτωβρίου 2015, Χανιά, Ελλάδα.

  2. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «13th International Congress of the Geological Society of Greece», 5-8 Σεπτεμβρίου 2013, Χανιά, Ελλάδα.
  3. Μέλος του Ευρωπαϊκού συλλόγου γεω-επιστημόνων και Μηχανικών «European Association of Geoscientists and Engineers – EAGE)

 

6.   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διδακτική επαγγελματική εμπειρία στην διεξαγωγή εργαστηριακών και φροντιστηριακών ασκήσεων για περισσότερο από 13 χρόνια στην Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και συμμετοχή σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα και 25 ερευνητικά έργα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012