Κουτσάκης Πολυχρόνης

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Κουτσάκης Πολυχρόνης
Κατηγορία:ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό)
Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:Αναπληρωτής Καθηγητής
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών)
Email:polk<στο>telecom.tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037235
Τοποθεσία:Γραφείο: 141Α-20, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Α' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Πρωτόκολλα Επικοινωνιών για Ασύρματα Ευρυζωνικά Δίκτυα Υπολογιστών

Σύντομο Βιογραφικό: O Πολυχρόνης Κουτσάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πήρε το Master και το Διδακτορικό δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2006 ως τον Δεκέμβριο του 2008 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο McMaster, στον Καναδά και η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NSERC) του Καναδά.

Από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στην Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, και από τον Απρίλιο του 2014 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην ίδια Σχολή.

Έχει δημοσιεύσει άνω των 90 ερευνητικών εργασιών στα ερευνητικά του αντικείμενα, και μία πατέντα του έχει αποκτηθεί από την εταιρία Blackberry Ltd., κατασκευάστρια των κινητών Blackberry.  

Είναι Senior Member της ΙΕΕΕ. Τιμήθηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2012, 2013) ως Exemplary Editor της IEEE Communications Society, για την δουλειά του ως Editor στο περιοδικό IEEE Communication Surveys and Tutorials.

Εκπαίδευση:  

  • Διδακτορικό, Πολυτεχνείο Κρήτης, 2002
  • Mάστερ, Πολυτεχνείο Κρήτης, 1999
  • Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών, 1997

Ερευνητικά Πεδία: Σχεδίαση, μοντελοποίηση και εκτίμηση απόδοσης πρωτοκόλλων για δίκτυα επικοινωνίας υπολογιστών, με έμφαση στην κατανομή πόρων και ελέγχου κίνησης σε ασύρματα κυψελωτά δίκτυα, ασύρματα mesh δίκτυα, δορυφορικά δίκτυα, ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, δίκτυα ηλεκτρικών γραμμών ισχύος, Μοντελοποίηση Τηλεπικοινωνιακής Κίνησης.

Τομέας: Τομέας Τηλεπικοινωνιών

Εργαστήριο: Εργαστήριο Πληροφορίας και ∆ικτύων

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012
--