Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Με αφορμή τα επεισόδια κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Πρύτανη καθ. Α. Μάνθου, και που ακολούθησαν των δηλώσεων και των τελεσιγράφων του Υπουργού Παιδείας, δηλώνουμε τα εξής :

Η βία σε όλες τις μορφές, και από όπου και αν προέρχεται, και η αδιαλλαξία στερούνται Δημοκρατικής βάσης, απαξιώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αμαυρώνουν το Πανεπιστημιακό κίνημα και υπονομεύουν το δίκαιο των αιτημάτων του. Δεν είχαν και δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή και κοινωνική ζωή.

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και οι φορείς που το αποτελούν πρέπει, σήμερα περισσότερο από ποτέ, βασισμένοι στην ελευθερία έκφρασης άποψης και την δημιουργική σύνθεσή τους, αλλά και στον σεβασμό της ατομικής αξιοπρέπειας,  να ενισχύσουν και να δώσουν ουσία στο περιεχόμενο των ακαδημαϊκών σχέσεων. Είναι ανάγκη να επεξεργαστούμε και να εφαρμόσουμε σε όλα τα επίπεδα νέες δημιουργικές μορφές συν-διαμόρφωσης θέσεων και σχέσεων, με γνώμονα την ενσωμάτωση και όχι τον αποκλεισμό, για να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα, να οδηγηθούμε μακριά από την κρίση και να αποτελέσουμε και πάλι φάρο πνευματικής και δημοκρατικής κοιτίδας της κοινωνίας.

 

Γ. Φίλης – Θ. Μαρκόπουλος – Γ. Σαριδάκης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012