Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στην συνάντηση που είχαμε ως υποψήφιο πρυτανικό σχήμα με το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Πολυτεχνείου Κρήτης, στις 23/6/2008,  μας εξετέθη το άμεσο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 25 και πλέον συμβασιούχοι του Ιδρύματος λόγω της επικείμενης λήξης των συμβάσεών τους. Οι συμβασιούχοι αυτοί έχουν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Βιβλιοθήκης, Αρχιτεκτονικής, Διασύνδεσης αλλά και του προγράμματος υποστήριξης των υπηρεσιών του Ιδρύματος από τον ΕΛΚΕ.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η πιθανή απομάκρυνση των συμβασιούχων, πέραν του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργήσει στους εργαζόμενους, συνεπάγεται και τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Η άρνηση του ΥΠΕΠΘ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, είτε συμπεριλαμβάνοντας την άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων στην νέα αναπτυξιακή στρατηγική περιόδου 2007-2013 είτε δίνοντας διέξοδο μέσω των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων, θέτει εν κινδύνω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσω των προγραμμάτων. Ταυτόχρονα υποβαθμίζει το επίπεδο λειτουργίας βασικών τεχνικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Η προσπάθεια που γίνεται για τροποποίηση της σχετικής με την λειτουργία του ΕΛΚΕ Κοινής Υπουργικής Απόφασης (679/96) βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος με ίδια μέσα. Παράλληλα όμως, αναγνωρίζοντας τόσο την κοινωνική όσο και την λειτουργική διάσταση του προβλήματος,  η Διοίκηση του Ιδρύματος οφείλει και πρέπει να επεξεργαστεί άμεσα εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες λύσεις του προβλήματος με ευαισθησία και υπευθυνότητα.

 

Γ. Φίλης – Θ. Μαρκόπουλος – Γ. Σαριδάκης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012