Ασφάλιση στο εξωτερικό

 

Όλοι οι μετακινούμενοι στο εξωτερικό οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για όλο το διάστημα παραμονής τους στη Χώρα Υποδοχής.
Η πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, δημόσια περίθαλψη παρέχεται κατά την προσωρινή διαμονή σας σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας μέσω της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης και Ασθενείας.

Η κάρτα χορηγείται από το φορέα ασφάλισης του μετακινούμενου.

Οι ανασφάλιστοι φοιτητές μπορούν να αιτούνται για έκδοση της ΕΚΑΑ στo Τμήμα Σπουδών της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Δείτε εδώ για τα διαδικασία: https://www.tuc.gr/index.php?id=3615. (πληροφορίες Ελένη Κοκονά Τ: 28210 37322 Email ekokona@isc.tuc.gr). 

Προσοχή: Οι φοιτητές, οι οποίοι θα μεταβούν στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, είναι επιπλέον υποχρεωμένοι, εκτός από την προαναφερθείσα ασφάλιση υγείας, να είναι καλυμμένοι επιπροσθέτως με ασφάλιση α) προσωπικού ατυχήματος και β) αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων μέσω ιδιωτικής ασφάλισης.

Πληροφορίες για την περίθαλψή σας πριν ταξιδέψετε στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της κινητικότητας Erasmus+ (σπουδές ή πρακτική άσκηση) στην Ε.Ε.καλό θα είναι να έχετε ενημερωθεί για το τι ισχύει σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα υποδοχής σας.

Καλό θα ήταν να ενημερώνεστε για  στοιχεία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα αυτή για την περίοδο που θα βρίσκεστε εκεί και για τι είδους θέματα μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτήν ήδη πριν από το ταξίδι σας.  

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012