Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Ασφάλιση στο εξωτερικό

 

Όλοι οι μετακινούμενοι στο εξωτερικό οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για όλο το διάστημα παραμονής τους στη Χώρα Υποδοχής.
Η πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία, δημόσια περίθαλψη παρέχεται κατά την προσωρινή διαμονή σας σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας μέσω της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης και Ασθενείας.

Η κάρτα χορηγείται από το φορέα ασφάλισης του μετακινούμενου.

Οι ανασφάλιστοι φοιτητές μπορούν να αιτούνται για έκδοση της ΕΚΑΑ στo Τμήμα Σπουδών της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Δείτε εδώ για τα διαδικασία: https://www.tuc.gr/index.php?id=3615. (πληροφορίες Μάρκος Ντουκάκης Τ: 28210 37322 Email tspoudon@tuc.gr). 

Προσοχή: Οι φοιτητές, οι οποίοι θα μεταβούν στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, είναι επιπλέον υποχρεωμένοι, εκτός από την προαναφερθείσα ασφάλιση υγείας, να είναι καλυμμένοι επιπροσθέτως με ασφάλιση α) προσωπικού ατυχήματος και β) αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων μέσω ιδιωτικής ασφάλισης.

Πληροφορίες για την περίθαλψή σας πριν ταξιδέψετε στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της κινητικότητας Erasmus+ (σπουδές ή πρακτική άσκηση) στην Ε.Ε. καλό θα είναι να έχετε ενημερωθεί για το τι ισχύει σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα υποδοχής σας.

Καλό θα ήταν να ενημερώνεστε για  στοιχεία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα αυτή για την περίοδο που θα βρίσκεστε εκεί και για τι είδους θέματα μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτήν ήδη πριν από το ταξίδι σας.  

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012