Πιστοποιήσεις

Πολυτεχνείο Κρήτης - Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο για την εξέταση onSET-Deutsch

Από το 2014 το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της εξέτασης – πιστοποίησης γνώσεων Γερμανικής Γλώσσας onSET (πρώην onDaF) του TestDaF-Institut της Γερμανίας.  
Η εξέταση αυτή απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν μία υποτροφία θερινών τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD.
Όσοι φοιτητές έχουν ήδη γνώσεις Γερμανικών και θα ήθελαν να αξιολογηθούν γι' αυτές από το TestDaF-Institut της Γερμανίας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας κα. Άννα Βρουβάκη στο 28210 37364 ή ηλεκτρονικά στο avrouvaki<στο>tuc.gr
Το Πολυτεχνείο Κρήτης παρέχει στους φοιτητές του τη δυνατότητα συμμετοχής στην online εξέταση onSET-Deutsch (πρώην onDaF) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δωρεάν. Μπορείτε να δείτε το Πολυτεχνείο Κρήτης μεταξύ των πιστοποιημένων εξεταστικών κέντρων παγκοσμίως εδώ και εδώ.

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας:
Αγγλική Γλώσσα
Γερμανική Γλώσσα

Ηλεκτρονικό Σχολείο του ΚΠγ

Υπουργείο Παιδείας: 

Σύστημα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων

 

Πιστοποίηση Αγγλικών για Μεταπτυχιακές Σπουδές

IELTS

Το IELTS είναι ένα τεστ αγγλικής γλώσσας για σπουδές, μετανάστευση ή εργασία. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν το τεστ κάθε χρόνο. Το IELTS είναι αποδεκτό από περισσότερους από 11.000 εργοδότες, πανεπιστήμια, σχολεία και φορείς μετανάστευσης σε όλο τον κόσμο.

TOEFL

Το TOEFL (Test of English as a Foreign Language) είναι ένα τυποποιημένο τεστ για τη μέτρηση της ικανότητας της αγγλικής γλώσσας σε μη μητρικούς ομιλητές που επιθυμούν να εγγραφούν σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια. Το τεστ γίνεται αποδεκτό από περισσότερα από 11.000 πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα σε περισσότερες από 190 χώρες και επικράτειες.

 

Υποτροφίες

Υποτροφίες θερινών τμημάτων Γερμανικής γλώσσας

Είσαι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και θέλεις να βελτιώσεις τις γνώσεις που έχεις ήδη στα Γερμανικά και μάλιστα στη Γερμανία;
Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD σου δίνει αυτή τη δυνατότητα με τις υποτροφίες θερινών τμημάτων γλώσσας διάρκειας 3-4 εβδομάδων (από Ιούνιο έως Οκτώβριο).
Πήγαινε στη Γερμανία, γνώρισε την χώρα και τον πολιτισμό, παρακολούθησε μαθήματα γλώσσας (ή και επιστημονικής ορολογίας) σε ένα γερμανικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επιλέξεις εσύ και βελτίωσε τις γνώσεις σου μέσω της ζωντανής επικοινωνίας.  
Προϋποθέσεις:
•    Να είσαι ενεργός προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής.
•    Γνώση της Γερμανικής Γλώσσας σε επίπεδο Β1 έως C1
Μίλησε με την υπεύθυνη διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας Άννα Βρουβάκη για περισσότερες πληροφορίες και για βοήθεια αλλά εάν θέλεις και με άλλους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών με μία αντίστοιχη υποτροφία.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι συνήθως τέλος Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD

Εμπειρίες που έχουν αποτυπωθεί

Μαθαίνοντας Γερμανικά δίπλα στο Ρήνο
Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στις όχθες του ποταμού Έλβα
Εντυπώσεις και αναμνήσεις από το Βερολίνο
Ο επιμένων ΝΙΚΑ!

 

Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας Πολυτεχνείου Κρήτης