Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

23-27 Οκτωβρίου 2016

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Έλενα Παπαδογεωργάκη υπεύθυνη του γραφείου ERASMUS + για την αμέριστη βοήθεια της καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας για την αναχώρηση μου στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια καθώς επίσης   και για την βοήθεια της μετά την επιστροφή μου, σε όλη την διαδικασία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ευχαριστώ πολύ επίσης  την κα Κουντουράκη Μαρία υπεύθυνη του τμήματος απόδοσης των δικαιολογητικών της μετακίνησης μου για την άψογη συνεργασία μας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΥ Alma Mater Studiorum - Università di Bologna.

Η Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων & κινητικότητας εισερχομένου προσωπικού κα Maria Chiara De Franceschi είχε ετοιμάσει καθημερινό πρόγραμμα επίσκεψης μου σε διάφορες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου όπως επίσης και συναντήσεις  με  προσωπικό  του οικονομικού τομέα του Πανεπιστημίου.

Την πρώτη μέρα της κινητικότητας μου υπήρξε ξενάγηση στο κτίριο της Πρυτανείας καθώς και μία γενική παρουσίαση του εκεί Πανεπιστημίου.

Την δεύτερη μέρα της κινητικότητας μου συναντήθηκα με τον κο Alessandro Matti υπεύθυνο στο τμήμα εξειδικευμένων ανθρωπίνων πόρων από τον οποίο έμαθα με λεπτομέρειες την ακριβή λειτουργία της διοίκησης και της δομής του Πανεπιστημίου, ειδικά σε θέματα υπαλλήλων με αναπηρίες, κάτι τελείως πρωτόγνωρο για τα δικά μας ελληνικά δεδομένα.

Την τρίτη μέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε συνάντηση με τον κο Paolo Marcotti οποίος εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου και Οικονομικών και με τον οποίο είχα μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα οικονομικά του δικού τους Πανεπιστημίου σε σχέση με το δικό μας.

Την τελευταία μέρα έκανα μια περιήγηση στα υπόλοιπα κτίρια του Πανεπιστημίου όπως επίσης και μία επίσκεψη στο μουσείο που βρίσκεται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.                                          Αυτό που αποκόμισα από την επίσκεψη μου στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια μέσω του προγράμματος ERASMUS+ ήταν  για μένα μια πολύ όμορφη και δυνατή εμπειρία.

Μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά  και να διαπιστώσω  νέους τρόπους εργασίας, άλλους τρόπους προσέγγισης των εργαζομένων και των προβλημάτων τους, διαφορές στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής ανώτερης εκπαίδευσης με αυτής του εξωτερικού . Δυστυχώς αυτή η μετακίνηση μου σε ξένο Πανεπιστήμιο με έβαλε στην διαδικασία να συνειδητοποιήσω πόσο ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο είναι το ελληνικό σύστημα Παιδείας σε σχέση με το Ιταλικό και πόσο αδικημένοι είμαστε όλοι εμείς οι υπάλληλοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε σχέση με τους συναδέλφους μας του εξωτερικού σε όλα τα επίπεδα.

Παρόλ’αυτά αυτή η μετακίνησή μου στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος ERASMUS+ θα είναι για μένα πάντα  μία αξέχαστη εμπειρία την οποία θα πρότεινα σε όλους τους συναδέλφους μου κάποια στιγμή να κυνηγήσουν.

Ευχαριστώ και πάλι με όλη μου την καρδιά την  υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus+ κα Έλενα Παπαδογεωργάκη γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και παροτρυνσή της δεν θα υλοποιούσα αυτό το επιμορφωτικό ταξίδι στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

 

Με εκτίμηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ,

Ευφροσύνη Πετραντωνάκη

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012