Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Κληροδότημα «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ»|Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Προκηρύσσουμε τη χορήγηση, με επιλογή, δύο (02) υποτροφιών για πτυχιούχους καταγόμενους από τη Ζαγορά Πηλίου, μίας (1) υποτροφίας για πτυχιούχους καταγόμενους από τις Σπέτσες και μίας (01) υποτροφίας για πτυχιούχους καταγόμενους από την Ύδρα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ» για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια. Oι ανωτέρω υποτροφίες χορηγούνται μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές για το ακαδ. έτος 2017-2018 καθώς προέκυψαν κενές θέσεις στις κατηγορίες καταγωγής εκ Ζαγοράς Πηλίου, Σπετσών και Ύδρας.
 

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ:

  1. Πτυχίο ημεδαπών Πανεπιστημίων με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον «λίαν καλώς».
  2. Καταγωγή από τη Ζαγορά Πηλίου, από τις Σπέτσες ή από την Ύδρα.
  3. Ηλικία έως 36 ετών.
  4. Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο.

Κριτήριο για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι ο βαθμός Πτυχίου του Πρώτου Κύκλου Σπουδών.
Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδ. έτος 2017-2018 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται στα τριακόσια (300,00) ευρώ.
Προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας είναι η επάρκεια των εσόδων του κληροδοτήματος και η διαπίστωση της καλής προόδου των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών του υποτρόφου.
Δεν δύνανται να συμμετέχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει ήδη κατά το παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές για την ίδια βαθμίδα σπουδών από το κληροδότημα Νικ. Κρήτσκη ή από άλλο κληροδότημα.

 

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την κοινωφελή περιουσία από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 έως και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Επισυνάπτεται η προκήρυξη

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012