Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Πρόγραμμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σε συνεργασία με το Fulbright Greece για την χορήγηση υποτροφιών κινητικότητας σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Ίδρυμα Fulbright Greece υλοποιούν ένα πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών κινητικότητας σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των Η.Π.Α., το οποίο απευθύνεται σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών Α.Ε.Ι., κατ’ εφαρμογή τού από 10/05/2022 μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων. To 2023 θα χορηγηθούν 5 υποτροφίες εξάμηνης διάρκειας, για την πραγματοποίηση έρευνας σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των Η.Π.Α., με δυνατότητα μετακίνησης κατά το διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2023 έως 31 Μαΐου 2024.

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη και η ενίσχυση της κινητικότητας επιστημόνων και ερευνητών μεταξύ της Ελλάδας και των Η.Π.Α. καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας των ελληνικών και των αμερικανικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες υποψηφίους διδάκτορες Ελληνικών ΑΕΙ. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Για την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στον σύνδεσμο https://apply.iie.org/ffsp2023/.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται στην σχετική  πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 11/04/2023 και λήγει στις 19/05/2023 και ώρα Ελλάδος 23:59.

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012