Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

13/10/2011: Υποτροφία από το Ίδρυμα 'Marc de MontaIembert' και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (ΙΝΗΑ) σε ερευνητές από χώρες της Μεσογείου))

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (Institut nationaI d' histoire de I'art: ΙΝΗΑ) και τοΊδρυμα 'Marc de Montalembert' χορηγούν μία (1) ύποτροφία ύψους 8.000 ευρώ σε ερευνητές από χώρες της Μεσογείου. Απευθύνεται σε:

  • ερευνητές κάτω των 35 ετών, την ημερομηνία λήξης της υποβολής τωνυποψηφιοτήτων, οι οποίοι
  • να διαθέτουν Πανεπιστημιακό Πτυχίο
  • να έχουν γεwηθεί ή να έχουν την υπηκοότητα μιας από τις χώρες της Μεσογείου,
  • το ερευνητικό τους έργο να αφορά την περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου.

Πρόκειται για υποτροφία από έξι (6) έως εwέα (9) μήνες-Βραβείο του Ιδρύματος 'Marc deMontalembert' με σκοπό την υποστήριξη της ολοκλήρωσης ερευνητικής εργασίας που νασυμβάλλει στην καλύτερη γνωριμία των τεχνών και του πολιτισμού της Μεσογείου. Το Ίδρυμα 'Marc de Montalembert' προσφέρει, εξάλλου, δυνατότητα στους υποτρόφους γιαδιαμονή στην έδρα του στη Ρόδο.

Αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση το Βιογραφικό τους Σημείωμα και την ερευνητική τουςεργασία, η οποία ζητείται να παρουσιάζει πρωτοτυπία και ενδιαφέρον, να είναιπραγματοποιήσιμη και να διαθέτει οπτική γωνία για την περιοχή της Μεσογείου που να προσεγγίζει εκείνη των ερευνητικών τομέων του ΙΝΗΑ. Στην πραγματικότητα, οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν πρόγραμμα εργασίας που να συμπίπτει με έναν από τουςερευνητικούς τομείς του ΙΝΗΑ, τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουνστην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: www.inha.fr

Το πρόγράμμα έρευνας πρέπει να συνοδεύεται από επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος καιδύο (2) συστατικές επιστολές από ειδήμονες που να πιστοποιούν την ποιότητα τουπροτεινόμενου προγράμματος. Η παρουσίαση του προγράμματος μπορεί να γίνει ή Γαλλικά ήΑγγλικά, αλλά η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος οφείλει να συνταχθεί στα Γαλλικά και οιυποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ικανοποιητική γνώση της Γαλλικής γλώσσας, ώστε να είναι σε θέση να διεξάγουν την έρευνά τους και να τύχουν της επιστημονικής συνδρομής από το ΙΝΗΑ.

Πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος

Η υλοποίηση του προγράμματος εκκινεί με διαμονή του υποτρόφου στο Παρίσl για ένα (1) μήνα, ως επισκέπτη ερευνητή στο Εθνικό Ίδρυμα Ιστορίας της Τέχνης (ΙΝΗΑ).Ολοκληρώνεται με δεύτερη επίσκεψη στο ΙΝΗΑ, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τααποτελέσματα της έρευνας. Το κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα καλυφθεί πλήρως καιάπαξ από το 'Ιδρυμα 'Marc de Montalembert' και το Εθνικό Ίδρυμα Ιστορίας της Τέχνης (ΙΝΗΑ). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν με την συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ιστορίας της Τέχνης (ιΝΗΑ).

Χρονοδιάγραμμα

Οι αιτήσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικά από 1ης Σεπτεμβρίου έως 30ης Νοεμβρίου 2011, καταληκτική ημερομηνία.

Διεύθυνση: Institut national d'histoire de I'art, Departement des Etudes et de la Recherche, Ρrίx Marc de Montalembert 2012,2, rue Vivienne,75002 Paris,France.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγμένων υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί στοτέλος Ιανουαρίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικά στιςιστοσελίδες του ΙΝΗΑ www.inha.fr και του Ιδρύματος 'Marc de Montalembert 'http://www.fondationmdm.com Επίσης, στη Γραμματεία Μελετών και Ερευνών του ΙΝΗΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση derdir@inha.fr ή στο τηλέφωνο +33 ΟΙ 47038581.

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012