Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

13/10/2011: Υποτροφίες του Ιδρύματος FuIbright σε Επιστήμονες για το έτος 2012 - 2013

Το Ίδρυμα Fulbright (FuIbright Foundation) στην Ελλάδα, ΒασιλίσσηςΣοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, httΡ://www.fulbrίghΙgr, ανακοινώνει τον κύκλο υποτροφιών για Επιστήμονες που ενδιαφέρονται για σπουδέςστις ΗΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Το Ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες σε φοιτητές,εκπαιδευτικούς, ερευνητές, καθηγητές και καλλιτέχνες. Για περισσότερεςπληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα τουΙδρύματος FuIbright www.fulbrίghτ.gr .

1. Πρόγραμμα για Επιστήμονες:

Προτεραιότητα θα δοθεί στις Ανθρωπlστικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

Αφορά καθηγητές ή ερευνητές με διδακτορικό τίτλο που διαθέΎουντουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από την απόκτησητου διδακτορικού τίτλου τους. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από τις 19Σεπτεμβρίου 2011 έως τις 14 Νοεμβρίου 2011 στα γραφεία του ΙδρύματοςFulbright, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένωνορίζεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ναυποβάλλουν αίτηση για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυμούν ναδώσουν διαλέξεις ή/και να κάνουν έρευνα σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα τωνΗνωμένων Πολιτειών, με τα οποία όμως, έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια δύο ή τρεις μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οιενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος:http://www.fulbrighfogr/greekresearch.html.Για εγγραφή και αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ακαδημαϊκοί ήερευνητές μπορούν να επικοινωνήσουν με την Σύμβουλο Υποτροφιών στην Αθήνα,Βασιλίσσης Σοφίας 6, τηλέφωνο 21Ο 7241 811 (εσωτερικό 3) greekΡrοgram@fulbrίght.gr ή με τον Εκπαιδευτικό Σύμβουλο στην Θεσσαλονίκη,Βενιζέλου 4, τηλέφωνο 2310 242 904, edadthes@fulbright.gr .

2. Πρόγραμμα για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές:

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι φοιτητές αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από .13 Οκτωβρίου 2011 έως 19 lανουαρίου 2012, στο Ίδρυμα Fulbright, και ηηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίζεται μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012.Πρόκειται για υποτροφίες διάρκειας ενός έτους για μεταπτυχιακές σπουδές στιςΗνωμένες Πολιτείες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ναεπισκεφθούν την ιστοσελίδα httΡ://www.fulbrίghΙgr/greekgraduate.html.

Σημείωση: Ειδικά οι φοιτητές των ΑΤΕΙ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτησηαπευθείας στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια και όχι μέσω του Ιδρύματος Fulbright. Εφ'όσον γίνουν δεκτοί, τότε επικοινωνούν με το Ίδρυμα Fulbright στην Αθήνα.

3. Πρόγραμμα για Καλλιτέχνες:

Οι ημερομηνίες για το πρόγραμμα των καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν τουςμήνες Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2011. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα httΡ://www.fulbrίght.gr/greek art.htmI.

4. Πρόγραμμα για Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Αφορά εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ06 πουδιδάσκουν Αγγλικά, επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπόνησηπρογραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφήσχολικών βιβλίων και εγχειριδίων. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από 19Σεπτεμβρίου 2011 έως 11 Νοεμβρίου 2011 και η ηλεκτρονική υποβολή τωναιτήσεων ορίζεται μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2011. Οι υποτροφίες έχουν διάρκειαδύο μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιqφερόμενοι μπορούν ναεπισκεφθούν την ιστοσελίδα httΡ://www.fulbrίght.gr/greekeducatοrs.html.

5. Σεμινάριο στο Ζάλτσμποuργκ της Αυστρίας:

Αφορά επιστήμονες των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικώνεπιστημών, που απασχολούνται ήδη σε φορείς σχετικούς με αυτές τις επιστήμες. Υποβολή αιτήσεων γίνεται όλο το χρόνο. Το σεμινάριο είναι διάρκειας μίας εβδομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι:

  1. Εκδηλώνουν γραπτώς ενδιαφέρον στο Ίδρυμα Fulbright στηνΑθήνα,
  2. έρχονται σε επαφή με το Ίδρυμα στο Ζάλτσμπουργκ (ιστοσελίδαhttp://www.fulbright.gr/greeksalzburg.html) για την απευθείας συνεννόηση ως προς τα σχετικά πεδία και τα αντίστοιχα σεμινάρια και,
  3. επικοινωνούν με το Ίδρυμα Fulbright στην Αθήνα για την υποβολήτων αναγκαίων δικαιολογητικών τους.
ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012