Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Πρόγραμμα PROJECT FUTURE από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην Κρήτη

Το Project Future είναι πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο έχει ως στόχο να γεφυρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ελληνική αγορά εργασίας.

 Η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δημιούργησε σε συνεργασία με το Regeneration Academy, κορυφαίο φορέα στον χώρο της αμειβόμενης απασχόλησης, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future. Συγκεκριμένα, νέοι πτυχιούχοι έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εμπειρία έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, να διεκδικήσουν τη θέση εργασίας που τους αξίζει στην Ελλάδα. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook, Code.Hub, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς στην Αθήνα, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, δίνουν την ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους να εξειδικευτούν σε σύγχρονους τομείς εκπαίδευσης: JavaScript, Supply Chain Management, Digital Marketing και Data Science.

Το Project Future  αποτελείται από τρεις φάσεις:

  1. Επιλογή των υποψηφίων μέσα από μια αυστηρή και διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης με δύο τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας.
  2. Εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.
  3. Άμεση σύνδεση των νέων πτυχιούχων με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας του Regeneration, με σκοπό την απορρόφησή τους σε θέση εργασίας με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Project Future είναι:

  1.  Να κάνει τους νέους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, παρά την ελάχιστη ή και καθόλου προϋπηρεσία τους, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε νευραλγικούς πυλώνες τις ελληνικής αγοράς.
  2.  Να καλύψει την ανάγκη των επιχειρήσεων για ανεύρεση ταλαντούχων νέων που θα προσφέρουν υπεραξία στο δυναμικό τους.
  3.  Να συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος που ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά και στην Κρήτη προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες των νέων για εύρεση εργασίας σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας.

Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση δύο κύκλοι του προγράμματος.

Η επέκταση του προγράμματος στην Κρήτη πραγματοποιείται ώστε να υποστηριχτούν οι νέοι επιστήμονες του νησιού και να έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν, σε αυτόν τον κύκλο του προγράμματος, στο Supply Chain Management, έναν νευραλγικό πυλώνα της τοπικής αγοράς εργασίας και να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στις επιχειρήσεις του νησιού.

Η  υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους προγραμματίζεται στις αρχές Μαρτίου. Με αυτόν τον τρόπο, το Project Future θα μπορέσει να εδραιωθεί στο μυαλό των νέων πτυχιούχων και αποφοίτων της Κρήτης και να είναι η απαρχή συμμετοχής σε περισσότερους τομείς εξειδίκευσης που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των ιδίων, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας της Κρήτης.

Στους 3 κύκλους που υλοποιήθηκαν από την έναρξη του προγράμματος τον Οκτώβριο του 2018:  

  •  Περισσότεροι από 10.000 νέοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
  •  Εκπαιδεύτηκαν συνολικά περισσότεροι από 1100 νέοι, με 463 εξ αυτών να παρακολουθούν μία εκ των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων του Project Future.
  •  Περισσότεροι από 230 νέοι έχουν βρει μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας, στον 1ο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος.
  • Το ποσοστό των νέων που έλαβαν μία εκ των εξειδικεύσεων του 1ου και 2ου κύκλου του προγράμματος και βρήκαν μία θέση εργασίας στην ελληνική αγορά αγγίζει το 77%.

 

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012