Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας| 9 και 10 Ιουνίου 2022

 

Με το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματικών δυνάμεων να στρέφουν την προσοχή τους στην «πράσινη» ενέργεια, αλλά και με πολλά από τα καθοριστικά θέματα της ηλεκτροκίνησης να είναι ανοιχτά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει για πρώτη χρονιά το Συνέδριο «GREEN MOBILITY CONFERENCE» με αντικείμενο την Ηλεκτροκίνηση και τις ΑΠΕ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Μεγάλο Αμφιθέατρο) στα Κοίλα Κοζάνης.

Κεντρική θέση θα έχουν τα θέματα της ηλεκτροκίνησης, με την καταγραφή της προόδου σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των ΑΠΕ στις αγορές, η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων, η  επάρκεια του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για την Ηλεκτροκίνηση.

Επίσης οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το Υδρογόνο, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης το νέο περιβάλλον, οι νέες αγορές και οι νέοι πρωταγωνιστές στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης και της ηλεκτροκίνησης!

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με Συμβολή και Υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την Ηλεκτροκίνηση στο νερό, Ηλεκτρικά πλοία, μοντελοποίηση ηλεκτρικών κινητηρίων συστημάτων για ferry boats, τάσεις & προοπτικές ανάπτυξης δικτύων & σταθμών φόρτισης στην Ελλάδα, προώθηση ηλεκτροκίνησης σε εμπορευματικούς στόλους, τις ενέργειες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι καταξιωμένοι εκπρόσωποι του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης , της Δίκαιη Μετάβαση ΑΕ, του Πράσινου Ταμείου, του ΔΕΔΔΗΕ, Καθηγητές πανεπιστημίων, και επιχειρηματίες του κλάδου!

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας(ΡΑΕ).

Οι ομιλητές θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στα πάνελ και το συνέδριο θα μεταδίδεται live streaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του διαδικτύου, αλλά και των social media.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος με την παρουσίαση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ποδηλάτων και σκούτερ.

Πληροφορίες : https:// www.greenmobility-uowm.gr

ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012