Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Παράταση της 1ης Πρόσκλησης ΜΗΧΟΠ 2024 

 

Υποβολή αιτήσεων έως 29/3/2024 !!!

****************

 

1η Πρόσκληση Συμμετοχής στο πρόγραμμα Πρακτική Άσκηση το 2024 για τους Φοιτητές της

 

 Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

 

 

Χανιά, Τελευταία Ενημέρωση: Τετάρτη 20-3-2024

Αρχική Ενημέρωση: Πέμπτη 7-3-2024

 

Προσκαλούνται οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης το 2024, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα και αποστέλλοντας στο Γραφείο Πρακτικής μέσω e-mail τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αναλυτική βαθμολογία και υπεύθυνη δήλωση κατά περίπτωση).

 

https://forms.gle/Suzo6q3EXk9Lx5CY8

 

Για την επιβεβαίωση λήψης της αίτησής τους θα σταλεί επιβεβαιωτικό e-mail  από το Γραφείο Πρακτικής, όχι αυτόματα, αλλά μετά την παραλαβή των παραπάνω δικαιολογητικών μέσω e-mail. Εάν για κάποιο λόγο δεν λάβετε απαντητικό e-mail εντός 1-2 ημερών, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (28210-37452).

 

Συνολικά θα διατεθούν 85 θέσεις πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές ΜΗΧΟΠ το 2024, οι περισσότερες εκ τις οποίες θα πρέπει να είναι στον ιδιωτικό τομέα.

 

Το 2024, η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές Μηχανικούς Ορυκτών Πόρων θα είναι διάρκειας ενός μήνα.

 

Η ολοκλήρωση όλων των πρακτικών ασκήσεων θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την 31/10/2024, μια και τότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα, αν και υπάρχει πιθανότητα η λήξη να μετατεθεί ένα μήνα αργότερα έως 30/11/2024, εφόσον υπάρξει έγκαιρη επέκταση του προγράμματος και αναμόρφωση του νομικού πλαισίου.

 

Η μηνιαία μικτή αμοιβή θα ανέλθει στα 280 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών εισφορών.

 

Διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης αποτελεί ευθύνη των φοιτητών η διαχείριση τυχόν παράλληλων ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων, ενώ οι φοιτητές δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε διευκολύνσεις σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους αυτές. Σημειώνεται ότι το Γραφείο Πρακτικής δεν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία αυτή.

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και η αποστολή των δικαιολογητικών (αναλυτική βαθμολογία ή/και υπεύθυνη δήλωση) θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι: 

το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2023

 

Τα κριτήρια για την επιλογή των φοιτητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων θα τα βρείτε εδώ:

 

https://www.tuc.gr/index.php?id=8044

 

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα αναρτηθεί στο site της πρακτικής λίστα με τους αιτούντες φοιτητές που είναι επιλέξιμοι, δηλαδή όλους όσους ικανοποιούν τα «ελάχιστα κριτήρια». Επίσης, θα γίνει αναφορά και του μέσου όρου αυτών με βάση τις αναλυτικές βαθμολογίες που θα έχουν προσκομίσει (ανώνυμα). Ο μέσος όρος βαθμολογίας θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό κριτήριο για την επιλογή του φορέα υποδοχής στη 2η φάση, δίνοντας προτεραιότητα στους φοιτητές με υψηλότερο μέσο όρο σύμφωνα με τα κριτήρια και τη διαδικασία που έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευσης της Σχολής.

 

Έτσι, οι φοιτητές σε πρώτη φάση καλούνται να δηλώσουν μόνο την πρόθεση τους να κάνουν φέτος την πρακτική τους άσκηση, δηλαδή μέχρι 31/10/2024, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν 1 με 5 φορείς, με σειρά προτεραιότητας, στους οποίους επιθυμούν να κάνουν πρακτική. Οι φορείς αυτοί μπορεί να επιλεγούν από τις διαθέσιμες θέσεις του ΑΤΛΑΝΤΑ, παλαιότερα αρχεία με διαθέσιμους φορείς ή και εκτός των διαθέσιμων αρχείων. Σε κάθε περίπτωση, η προτεινόμενη θέση θα πρέπει τελικά να αναρτηθεί στον ΑΤΛΑΝΤΑ, αλλά και να εγκριθεί από τον Υπεύθυνο Καθηγητή Πρακτικής Άσκησης της Σχολής, βάσει της συνάφειας του αντικειμένου με το αντικείμενο των σπουδών.

 

Η εξέλιξη της διαδικασίας, δηλαδή η αντιστοίχιση φοιτητών σε φορείς, θα αναρτάται σταδιακά στο site της πρακτικής. Ωστόσο, πριν την οριστικοποίηση των αντιστοιχίσεων (φοιτητή-φορέα) προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά κατά την Αίτηση

Πέρα από τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας, οι φοιτητές κατά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβάλουν (ηλεκτρονικά) πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία, όπου θα φαίνονται το εξάμηνο φοίτησης, ο αριθμός των ολοκληρωμένων μαθημάτων, ο μέσος όρος βαθμολογίας κ.λπ.

Το έντυπο αυτό μπορεί να ζητηθεί ηλεκτρονικά μέσα από το portal του φοιτητολογίου (https://students.tuc.gr), στο  οποίο οι φοιτητές εισέρχονται με τους ιδρυματικούς τους κωδικούς. Η διαδρομή ξεκινά από την επιλογή «Εξυπηρέτηση», «Αιτήσεις», «Αιτήσεις Πιστοποιητικών», «Νέα Αίτηση», ενώ από την ίδια διαδρομή γίνεται και η παραλαβή της αναλυτικής βαθμολογίας μετά την έγκριση της αίτησης. Μάλιστα, για την έγκριση της αίτησης θα σταλεί ειδοποίηση μέσω e-mail στο ιδρυματικό λογαριασμό του φοιτητή. Για τυχόν διευκρινίσεις σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικασία μπορείτε να απευθύνεστε στο kef@tuc.gr

Επίσης, σε περίπτωση υπαγωγής σε ειδική ομάδα, ο φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr, όπου θα αναφέρει την ομάδα στην οποία ανήκει, ενώ ενδέχεται μελλοντικά να ζητηθούν και πρόσθετα δικαιολογητικά (δείτε πρότυπο στο site).

 

Προσοχή! Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης από το ιδρυματικό e-mail του φοιτητή, ως απόδειξη της ταυτότητάς του, ΠΡΙΝ την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης.  

 

Αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί το ιδρυματικό email του φοιτητή, για να γίνει  αποδεκτή η αίτηση, θα πρέπει στα δικαιολογητικά που θα αποσταλούν να συμπεριληφθεί σκαναρισμένη από τις δύο πλευρές η ταυτότητα ή το διαβατήριο του φοιτητή, εκτός από την αναλυτική βαθμολογία ή/και την υπεύθυνη δήλωση υπαγωγής σε ευπαθή ομάδα που προαναφέρθηκαν.

 

Σημειώνεται ότι το Γραφείο ΔΕΝ θα αναζητήσει με δική του πρωτοβουλία την αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή, ανεξάρτητα από το αν ο φοιτητής έχει υποβάλει εγκαίρως ηλεκτρονική αίτηση και επομένως μία αίτηση θα θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο εφόσον έχει γίνει η ηλεκτρονική αίτησή και έχουν σταλεί και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προαναφέρθηκαν.

 

 

Διαδικασία

Η αρχική λίστα των επιλεχθέντων φοιτητών θα εγκριθεί από την τριμελή επιτροπή Πρακτικής Άσκησης, ενώ θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της πρακτικής άσκησης

 

Μετά την οριστικοποίηση των επιλεχθέντων φοιτητών, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα επικοινωνήσει μέσω e-mail με τους επιλεχθέντες φοιτητές, για τη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών  ("ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ") για την κατάρτιση συμβάσεων, αλλά πρωτίστως για την επιλογή των φορέων υποδοχής των φοιτητών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές προτρέπονται να επισκέπτονται τον ιστότοπο της πρακτικής για να είναι ενήμεροι για τη διαδικασία και να προετοιμάζονται για την ταχύτερη προώθησή της.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για περισσότερες πληροφορίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο βρίσκονται εδώ:  https://www.tuc.gr/index.php?id=2454, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας με τους Υπεύθυνους της Σχολής θα τα βρείτε εδώ:  Οργανωτικό Σχήμα.

 

 

***

Προσωπικά Δεδομένα

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων συλλέγονται αποκλειστικά για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή την ανάκληση υποβληθείσας αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Πρακτική Άσκηση" και την παρακολούθηση υλοποίησης των διαδικασιών επιλογής φοιτητών του έργου.

Ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών αυτών δεδομένων καθορίζεται από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Πολυτεχνείο Κρήτης παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://www.tuc.gr/index.php?id=11121

 

 

***



 

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση του Πολυτεχνείου Κρήτης ακαδημαϊκών ετών 2022-2023 & 2023-2024» με φορέα υλοποίησης το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΕΛΚΕ) εντάσσεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-27  και  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΚΤ+).    

 

Ιδρυματικά Υπεύθυνος: καθ. Νικόλαος Καλλίθρακας- Κόντος  (nkallithrakas@tuc.gr)

 

Υπεύθυνος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων: Καθ. Κωνσταντίνος Κομνίτσας (kkomnitsas@tuc.gr)

Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων: Επ. Καθ. Ευάγγελος Πετράκης (evpetrakis@tuc.gr)


Παλαιότερες Προσκλήσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Πρακτική Άσκηση το 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 & 2023 για τους Φοιτητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων 

Αποτελέσματα παλαιότερων Προσκλήσεων ΜΗΧΟΠ 2017-2023


ΕΠΕΕΔΒΜ
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012