Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εκμάθηση Κινεζικής Γλώσσας στο Χειμερινό Εξάμηνο 2022

  • Συντάχθηκε 01-10-2022 15:54 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 03-10-2022 23:12

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται και φέτος η διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης από την εξειδικευμένη διδάσκουσα Wenjia Zhang στο Γλωσσικό Κέντρο του Ιδρύματος. Δείτε πληροφορίες για το πρώτο ανοικτό μάθημα, καθώς και το βιογραφικό της διδάσκουσας στη σχετική ανάρτηση.

    Το προσφερόμενο πρόγραμμα εκμάθησης Κινεζικής Γλώσσας στο Πολυτεχνείο Κρήτης περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα (4) εξαμηνιαία μαθήματα (ΚΙΝΕΖΙΚΑ I, II, III, IV), τα οποία διδάσκονται σε σειρά και κάθε μάθημα προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγουμένου. Οι Σχολές κατά περίπτωση έχουν εντάξει αυτά τα μαθήματα ως ελεύθερης επιλογής (χωρίς συνεισφορά στο βαθμό ή στις προϋποθέσεις αποφοίτησης) σε δύο συνεχόμενα έτη (π.χ. 1ο+2ο ή 2ο+3ο ή 3ο+4ο). Μέχρι στιγμής έχουμε δύο ομάδες προπτυχιακών φοιτητών (έτη έναρξης 2019 και 2020) που ολοκλήρωσαν επιτυχώς και τα 4 μαθήματα!

    Στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο, προβλέπονται τάξεις για τα μαθήματα ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι και ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ. Τα δύο άλλα μαθήματα, ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙI και ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙV, θα διδαχθούν στο εαρινό εξάμηνο. Το βήμα που πρέπει γίνει τώρα είναι η συγκρότηση των δύο τάξεων. Πιο συγκεκριμένα:

    • ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙΙ: Αυτή η τάξη είναι ήδη καθορισμένη και αποτελείται από τους επιτυχόντες φοιτητές του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΙ του προηγούμενου εαρινού εξαμήνου (ή παλαιοτέρων ετών). Θα υπάρξει επικοινωνία μαζί τους. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ IIΙ, όπως φαίνεται ήδη στα προγράμματα των Σχολών, έχει ως εξής: κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 17:00-19:00.
       
    • ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι: Αυτή είναι η εισαγωγική τάξη και, όπως ίσως θα γνωρίζετε, κάθε χρόνο γίνεται μια επιλογή φοιτητών, ώστε η τάξη να έχει ένα διαχειρίσιμο μέγεθος. Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται σοβαρά να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν την σειρά και των τεσσάρων μαθημάτων, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους κάνοντας εγγραφή (enrollment) στο μάθημα 中文1 (Chinese 1, 2022-2023) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα moodle.tuc.gr του Γλωσσικού Κέντρου από τώρα έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 23:59. Εάν ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι μεγάλος, θα χρειαστεί να γίνει επιλογή περίπου 30 φοιτητών, ώστε το μέγεθος της τάξης να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα του μαθήματος. Η τελική επιλογή θα γίνει από επιτροπή ορισμένη από τη Σύγκλητο, βάσει της ακαδημαϊκής επίδοσης και πρόοδου των ενδιαφερομένων φοιτητών. Ο αριθμός των θέσεων ανά Σχολή θα είναι ανάλογος του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί από κάθε Σχολή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε προπτυχιακούς φοιτητές που θα βρίσκονται κατά το 2022-2023 στα πρώτα τέσσερα έτη σπουδών, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την σειρά και των τεσσάρων μαθημάτων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ι, όπως φαίνεται ήδη στα προγράμματα των Σχολών, έχει ως εξής: κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 17:00-19:00. Ειδικά την πρώτη εβδομάδα του εξαμήνου, θα διεξαχθεί (εις διπλούν) εισαγωγικό μάθημα, ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή (ή άλλο μέλος της Πολυτεχνικής κοινότητας) που θέλει να αποκομίσει μια πρώτη εικόνα του μαθήματος και μια πρώτη γεύση της γλώσσας!

    Εύχομαι και φέτος η Πολυτεχνική κοινότητα να αγκαλιάσει τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική δραστηριότητα που προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές μας για να τους δώσει σημαντικά εφόδια, η αξία των οποίων πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να φανεί. Καλό εξάμηνο!


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012