Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασιας κ. Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 16-05-2023 12:06 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Τόπος:
    Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
    Έναρξη: 17/05/2023 11:00
    Λήξη: 17/05/2023 12:00

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

     

    Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

    Αριθμός Μητρώου: 2016010043

     

    Θέμα

    Τίτλος στα Ελληνικά: Ανάλυση των παγκόσμιων εξαγωγών – εισαγωγών τροφίμων

     

    Εξεταστική Επιτροπή:

    Επιβλέπων: Ατσαλάκης Γεώργιος

    Πρώτο Μέλος: Μουστάκης Βασίλειος

    Δεύτερο Μέλος: Τσαφαράκης Στέλιος

     

    Περίληψη

    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: Η παρούσα διατριβή αναλύει τα δεδομένα των 30 κορυφαίων χωρών στον τομέα των τροφίμων σχετικά με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές τους τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο κατάλογος των μεγάλων εισαγωγέων τροφίμων περιλαμβάνει τόσο ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, όσο και οι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδονησία και η Τουρκία. Πολλές από αυτές τις χώρες εξαρτώνται από εισαγόμενα προϊόντα διατροφής λόγω έλλειψης αυτάρκειας στην παραγωγή τροφίμων ή οικονομικών πολιτικών. Από την άλλη πλευρά, ο κατάλογος των μεγάλων εξαγωγέων τροφίμων υποδηλώνει ότι αυτές οι χώρες έχουν δημιουργήσει εμπορικές σχέσεις με άλλες χώρες και έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την ποιότητα, την τιμή ή και τα δύο. Ενώ οι εξαγωγές τροφίμων υποδηλώνουν ισχυρή βιομηχανία τροφίμων και παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την επισιτιστική ασφάλεια και τη δίκαιη κατανομή των οφελών στο εμπόριο τροφίμων. Η εργασία υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ του ΑΕΠ μιας χώρας και της ικανότητάς της να παράγει και να εξάγει προϊόντα διατροφής. Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ της κάλυψης των αναγκών σε τρόφιμα μέσω των εισαγωγών και της προώθησης της τοπικής παραγωγής και βιωσιμότητας τροφίμων. Τέλος, το άρθρο αναλύει το εμπορικό ισοζύγιο τροφίμων και το πώς αυτό επηρεάζεται από την οικονομία μιας χώρας.

     

    Ημερομηνία Εξέτασης

    Ημέρα/Μήνας/Έτος: Τετάρτη 17/05/2023

    Ώρα: 11:00

     

    Χώρος Εξέτασης Αίθουσα: https://tuc-gr.zoom.us/j/82617003433?pwd=ZVJoemtxa2JHYUtkYW9Nd0RpQlpzdz09

    Κτίριο: ………………………………………



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012