Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσκληση για Επιλογή Φοιτητή/Φοιτήτριας ως Πρεσβευτού Σταδιοδρομίας της EU

  • Συντάχθηκε 24-02-2020 20:40 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 24-02-2020 20:42

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
    για την Επιλογή Φοιτητή/Φοιτήτριας ως Πρεσβευτού Σταδιοδρομίας της EU

    Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (European Personnel Selection Office – EPSO) είναι υπεύθυνη για την επιλογή προσωπικού εκ μέρους όλων των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων και Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Μέσω της προσπάθειας του EPSO, να φέρει πιο κοντά τους Ευρωπαίους πολίτες με τους φορείς αυτούς, γεννήθηκε ο θεσμός του EU Careers Ambassador. Μέσα από αυτή την εθελοντική θέση που προσφέρεται σε φοιτητές, κύρια ευθύνη του κάθε «πρεσβευτή» είναι να παρακολουθεί εκθέσεις καριέρας, να πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε άλλους φοιτητές, να αναπτύσσει δίκτυα και να παρέχει σχετική πληροφόρηση, να διατηρεί μια ενεργή παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να απαντά σε ερωτήσεις αναφορικά με τις προοπτικές καριέρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού επέλεξε, κατόπιν αιτήσεων των ενδιαφερομένων πανεπιστημίων, πέντε (5) ελληνικά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και το Πολυτεχνείο Κρήτης, για τη «στρατολόγηση» ενός φοιτητή ή φοιτήτριας που θα λειτουργεί ως Πρεσβευτής Σταδιοδρομίας (Careers Ambassador) για την περίοδο 2020-2021 και συγκεκριμένα για τη χρονική περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021.

    Για την κατάρτιση της νέας ομάδας «πρεσβευτών», το EPSO θα καλέσει τους επιλεγμένους φοιτητές/φοιτήτριες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει χώρα η αρχική τους κατάρτιση. Αυτή η εκπαίδευση, διάρκειας 1,5 ημερών, θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2020. Οι δαπάνες για την επίσκεψη του δικού μας επιλεγμένου φοιτητή/φοιτήτριας θα καλυφθούν από το Ίδρυμα.

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ενός προπτυχιακού φοιτητή/φοιτήτριας που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα EU Careers Ambassadors. Όποιος/α ενδιαφέρεται, πρέπει να καταθέσει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση rector στο central.tuc.gr και με την ένδειξη [EU Careers Ambassadors] στο θέμα του μηνύματος, τα παρακάτω στοιχεία, όλα στην Αγγλική γλώσσα:

    1. Αίτηση, στην οποία θα αναγράφονται τα εξής:

      1. Ονοματεπώνυμο

      2. Αριθμός τηλεφώνου, σύμφωνα με το διεθνές σύστημα (00)30 ΧΧΧΧΧΧ 

      3. Email (ιδρυματικό)

      4. Σχολή

      5. Έτος σπουδών

      6. Επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο επιπέδου γλωσσών

    2. Ένα κείμενο με τίτλο “EDUCATION and EXTRACURRICULAR ACTIVITIES”. 
      Οδηγίες: Please tell us about your highest current qualifications and any relevant extracurricular activities (sports, hobbies, charity work, etc) or positions of responsibility you have held (max. 200 words; short bullet points encouraged).

    3. Ένα κείμενο με τίτλο “MOTIVATION”.
      Οδηγίες: Please explain why would you like to become an EU Careers Ambassador (max. 200 words).

    Δικαίωμα για αίτηση έχουν ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης με τα εξής ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά:

    1. Να φοιτούν τώρα στο 2ο ή στο 3ο έτος σπουδών

    2. Να είναι ενεργοί φοιτητές με παρουσία στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθ’ όλο το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

    3. Να έχουν μέσο όρο βαθμολογίας μαθημάτων πάνω από 6,5

    4. Να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 10 (για φοιτητές 2ου έτους) ή 20 (για φοιτητές 3ου έτους) μαθήματα

    Για επιβεβαίωση των παραπάνω στοιχείων, θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση και αναλυτική βαθμολογία (απλή εκτύπωση από το φοιτητολόγιο - χωρίς επικύρωση).

    Τέλος, θα συνεκτιμηθεί η καλή γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας.

    Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, 12μμ (μεσημέρι).

    Από την Πρυτανεία του Ιδρύματος


  • Συντάχθηκε 04-03-2020 23:45 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, θα ήθελα να υπενθυμίσω την παραπάνω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία παραμένει ανοικτή έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 6/3/2020. Η θέση του Πρεσβευτού Σταδιοδρομίας της EU θα προσδώσει μοναδική διεθνή εμπειρία στον τελικό συμμετέχοντα. Οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι ας φροντίσουν να υποβάλλουν την αίτησή τους έγκαιρα. 


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012