Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόσκληση σε webinar με θέμα "Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: Νομοθετικές Εξελίξεις - Πρακτικές εφαρμογές"

  • Συντάχθηκε 03-07-2020 11:16 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Οι Εθνικοί Κόμβοι Ανοικτής Επιστήμης σε Ελλάδα και Κύπρο διοργανώνουν ακόμη ένα διαδικτυακό σεμινάριο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα συνεργατικά webinars θα συνεχιστούν από Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. 

    Στο επίκεντρο του επικείμενου webinar είναι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας προκειμένου η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικών, καθώς και για ζητήματα εφαρμογής τους. 

    OpenAIRE Webinar: “Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: Νομοθετικές Εξελίξεις - Πρακτικές εφαρμογές”

    Πότε; Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

    Ώρα; 11.00π.μ - 12.00μ.μ

    Γλώσσα Παρουσίασης: Ελληνικά

    Κοινό: Βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές

    Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την παρουσίαση του συγκεκριμένου διαδικτυακού σεμιναρίου έχει αναλάβει ο Πρόδρομος Τσιαβός, Νομικός Σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”.

    Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να δοθεί μια σύντομη επισκόπηση των πολιτικών και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των επιρροών που αυτά μπορεί να έχουν στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι ιδρυματικές και εθνικές πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης. Σε σχέση με τον τομέα αυτόν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Οδηγία 2019/790 για την πνευματική ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, την Οδηγία 2019/1024 για τα Ανοιχτά Δεδομένα, την Ευρωπαϊκή πολιτική για τα Δεδομένα, την λευκή βίβλο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και την πρόταση της Επιτροπής για το EOSC Partnership. Το σύνολο των πολιτικών και νομοθετικών αυτών κειμένων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των ευρύτερων Ψηφιακών Ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εξεταστεί το πως μπορούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσης και ενίσχυσης πολιτικών σε ιδρυματικό και εθνικό επίπεδο.

    Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το OpenAIRE webinar “Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: Νομοθετικές Εξελίξεις - Πρακτικές εφαρμογές”, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής (εδώ).

    Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του webinar σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

     

    Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Ομιλητή:

    Ο Πρόδρομος Τσιαβός είναι Νομικός Σύμβουλος στο Ε.Κ. Αθηνά και στο OpenAIRE. Ακόμη, είναι επικεφαλής της διεύθυνσης ψηφιακής πολιτικής και ανάπτυξης του Ομίλου Ωνάση και επισκέπτης ερευνητικός εταίρος στο University College London/ Media Institute. Έχει σπουδάσει Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Λονδίνου και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων στο LSE. Eίναι κάτοχος Διδακτορικού σε θέματα Δικαίου και Πληροφοριακών Συστημάτων από το LSE και έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα ρύθμισης τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε θέματα ανοιχτών τεχνολογιών, επιστήμης των δεδομένων, πολιτικής και στρατηγικής για τη Διανοητική Ιδιοκτησία και την καινοτομία.

     

    Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και της βιντεοσκόπησης.

    Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

          - Ελλάδα openaire<στο>athena-innovation.gr 

          - Κύπρος openaire-cy<στο>ucy.ac.cy 

    Από τη Βιβλιοθήκη,

    Μαρία Νταουντάκη


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012