Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Αιφνίδια Εκδημία του Δρ. Γεωργίου Ταϊρίδη

  • Συντάχθηκε 22-02-2022 13:38 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 22-02-2022 13:39

    Με βαθύτατα αισθήματα θλίψης και πόνου, η Πολυτεχνική Κοινότητα αποχαιρετά σήμερα ένα αγαπητό μέλος της, τον Δρ. Γεώργιο Ταϊρίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών. 

    Ο Δρ. Γεώργιος Ταϊρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης το 2005. Στη συνέχεια, ήρθε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ), απ’ όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα το 2009 και Διδακτορικό Δίπλωμα το 2016 με επιβλέποντα τον Καθηγητή Γεώργιο Σταυρουλάκη. Η μεταπτυχιακή του διατριβή είχε θέμα «Προσομοίωση σύνθετων ευφυών μηχανικών συστημάτων με αισθητήρες και διεγέρτες από πιεζοηλεκτρικά υλικά. Σύνδεση με ευφυείς μεθόδους ελέγχου», ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο «Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση κατασκευών με ευφυή έλεγχο». Μαζί με τους συνεργάτες του δημοσίευσε άρθρα σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων πάνω σ’ αυτά τα ερευνητικά αντικείμενα. 

    Ο Δρ. Γεώργιος Ταϊρίδης είχε σημαντική εμπειρία συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα και τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), καθώς και Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Conservatoire National des Arts et Métiers του Παρισιού. Παλαιότερα, διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Μηχανικός Ασφάλειας Πληροφοριών στη Σλοβενία. Για αρκετά χρόνια ήταν υπεύθυνος των εργαστηριακών ασκήσεων σε πολλά μαθήματα της Σχολής ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Δίδαξε επίσης ως εξωτερικός διδάσκων μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (αυτοδύναμη διδασκαλία), τόσο στο τότε ΤΕΙ Κρήτης και νυν ΕΛΜΕΠΑ («Βιομηχανικά Συστήματα και Συντήρηση» και «Δυναμική και ταλαντώσεις»), όσο και στη Σχολή ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης («Δυναμική, ταλαντώσεις και Έλεγχος Κατασκευών», «Συστήματα Ελέγχου Ι και ΙΙ», «Τεχνική Μηχανική - Στατική» και «Ηλεκτρονική»).

    Στεκόμαστε συγκλονισμένοι μπροστά στην αιφνίδια απώλειά του και συμπαραστεκόμαστε με σεβασμό, απευθύνοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στη σύζυγό του, στο μικρό παιδάκι του και στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη. 
     

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης
    Χανιά, 22 Φεβρουαρίου 2022
     


    Η φωτογραφία από την απονομή του διδακτορικού διπλώματος στις 16.12.2016


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012