Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Θέσεις Εργασίας
  • Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 1 σύμβαση έργου με Βιολόγο/Γεωπόγο/Μηχανικό Περιβάλλοντος Κ.Ε. 82420

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 1 σύμβαση έργου με Βιολόγο/Γεωπόγο/Μηχανικό Περιβάλλοντος Κ.Ε. 82420

  • Συντάχθηκε 28-02-2022 10:46 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση μίς θέσης με σύμβαση μίσθωσης έργου, ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών και ποσού αμιοβής 4.000 € συμπ/νου ΦΠΑ και όλων των νομίμων κρατήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης αναγκών του έργου με τίτλο «Βελτίωση της Προσαρμοστικότητας των Μεσογειακών Γεωργικών Συστημάτων στην Κλιματική Αλλαγή: Ανάδειξη του Ρόλου της Αποκατάστασής της Ποιότητας του Εδάφους και του Μικροβιώματος» με ακρωνύμιο «RESCHEDULE», με κωδικό έργου ΕΛΚΕ 82420 και επιστημονικά υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νικόλαο Παρανυχιανάκη.

    Αντικείμενο: Ο/Η υποψήφιος/α θα απασχοληθεί στην ακόλουθη ενότητα εργασίας και παραδοτέα:
    Ενότητα Εργασίας 1: Σχεδιασμός Ανθεκτικών στην Κλιματική Αλλαγή Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (WP2).
    Η ΕΕ1 αξιολογεί πρακτικές που ενισχύουν την προσαρμογή των αγρο-οικοσυστημάτων στην κλιματική αλλαγή μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του εδάφους. Το Πολυτεχνείο Κρήτης. θα οργανώσει και πραγματοποιήσει πειράματα πεδίου που αφορούν την αποσαφήνιση του ρόλου της μη κατεργασίας του εδάφους, της συν-καλλιέργειας με τοπικές ποικιλίες ψυχανθών, καθώς και την εφαρμογή βιοεξανθρακώματος στην αποκατάσταση της ποιότητας του εδάφους σε καλλιέργεια ελιάς. Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει σημαίνοντα ρόλο στις δειγματοληψίες, αναλύσεις και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που αφορούν την αποσαφήνιση του ρόλου του μικροβιώματος του εδάφους στην διαθεσιμότητα θρεπτικών στοιχείων και αντοχή σε αβιοτικές καταπονήσεις (υδατική καταπόνηση), καθώς και στις αλληλεπιδράσεις μικροβιώματος εδάφους και κλιματικών παραμέτρων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της αντοχής των καλλιεργειών σε επιπτώσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.
    Δράσεις: Δράση 1.1. Χωρική Αξιολόγηση Ποιότητας εδάφους, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή και δειγματοληψία εδάφους σε ελαιώνες στην Κρήτη για την αξιολόγηση τους εδάφους χωρικά, και της εξάρτησής της από τις πεδό-κλιματολογικές συνθήκες και αγροτικές πρακτικές. Οι μετρήσεις θα περιλαμβάνουν τις παραμέτρους του Tier 1 group του Soil Health Institute, τη Βιοποικιλότητα του εδάφους που προτάθηκε πρόσφατα από το EC Soil Health and Food Mission Board, καθώς και πρόσθετες παραμέτρους από άλλα σχετικά πλαίσια αξιολόγησης της ποιότητας του εδάφους. Τα συλλεγόμενα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό αδυναμιών και την ανάπτυξη πιθανών δεικτών καθώς επίσης για την ανάπτυξη και δοκιμή DSS.
    Δράση 1.2. Πρακτικές αποκατάστασης ποιότητας εδάφους, Δράση, η οποία αξιολογεί πρακτικές αποκατάστασης εδάφους συμβατές με τις πεδό-κλιματικές συνθήκες της Κρήτης. Οι πρακτικές επικεντρώνονται κυρίως στην αποκατάσταση του SOM μέσω της προσθήκης οργανικών υποστρωμάτων και συγ-καλλιέργειας. Εφαρμόζεται σε ένα κοινό μεθοδολογικό πλαίσιο για την παρακολούθηση χημικών, φυσικών και βιολογικών παραμέτρων αξιολόγησης της ποιότητάς του εδάφους, την απόδοση των καλλιεργειών, την ποιότητα των τροφίμων, τη βιοποικιλότητα, καθώς και τις οικοσυ στημικές υπηρεσίες και πιθανών επιπτώσεων (αέρια θερμοκηπίου) για την ταυτοποίηση βασικών οικολογικών παραμέτρων (Essential Soil Variables ESV). Η ερμηνεία των ευρημάτων θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των γενικευμένων σχέσεων εν δυνάμει επεκτάσιμων σε επίπεδο Μεσογείου και στις προσομοιώσεις των εδαφών ως απόκριση στην κλιματική αλλαγή.
    Δράση 1.3. Σχέση Μικροβιώματος και Ποιότητας Εδάφους. Η οποία στοχεύει στην περαιτέρω κατανόηση για τις αλληλεπιδράσεις ποιότητας εδάφους, μικροβιώματος και της ανθεκτικότητας των αγροτικών οικοσυστημάτων στις αβιοτικές και βιοτικές καταπονήσεις απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Παρά τον ρόλο των μικροβίων στη λειτουργία του εδάφους, τα υφιστάμενα πλαίσια αξιολόγησης δεν θεωρούν επαρκώς το ρόλο τους. Επιπλέον, υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες εάν αυτές οι σχέσεις επηρεάζονται από βιοτικούς παράγοντες. Η Δράση 1.3 διερευνά την επίδραση της ποιότητας του εδάφους (περιεχόμενο και σύνθεση SOM) στη σύνθεση του μικροβιώματος εδάφους και ρίζας και στη λειτουργία του εδάφους υπό συνθήκες αβιοτικών καταπονήσεων (ξηρασία, έλλειψη θρεπτικών στοιχείων). Για την διευκρίνηση των αλληλεπιδράσεων, μικρόκοσμοι σε διάφορα επίπεδα SOM θα μελετηθούν υπό ελεγχόμενες συνθήκες (Table 1.6) για τη λειτουργική (NH3-οξειδωτικά, βακτήρια δέσμευσης Ν, νιτροποιητές και απονιτροποιητές) και ταξονομική (16S rRNA, ITS) βιοποικιλότητα και θα ερμηνευτούν σε σχέση με βασικές διεργασίες εδάφους (δυναμικό νιτροποίησης, ανοργανοποίηση Ν, ρυθμός αναπνοής) και ιδιότητες μικροβιακών κοινοτήτων (π.χ. σύνθεση, σταθερότητα μικροβιακών δικτύων, είδη ακρογωνιαίων οργανισμών, πιθανοί δείκτες).

    Διάρκεια σύμβασης: Τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης με σύγχρονη παράταση του φυσικού ή/και οικονομικού αντικειμένου έως την λήξη του έργου (31η/05/2024), ή έως την λήξη τυχόν παρατάσεών του. Η ανανέωση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του επιστημονικά υπευθύνου και της εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο και εφόσον έχει προβλεφθεί το κόστος της απασχόλησης στην αντίστοιχη κατηγορία αμοιβών του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

    Αμοιβή: Ποσό ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000,00 €) συμπ/νου ΦΠΑ και όλων των νόμιμων κρατήσεων από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας δαπάνης «Δαπάνες προσωπικού» του έργου.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν γραπτή πρόταση εμπεριέχουσα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και ώρα 14:00 (τέλος προθεσμίας) αποκλειστικά σε σφραγισμένο φάκελο.
    Σε περίπτωση αποστολής λαμβάνεται υπ’ όψιν η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ενώ κρίσιμη είναι ακριβής ημέρα και ώρα που παραδίδεται ο φάκελος στην υπηρεσία μεταφοράς (ταχυδρομείο, ιδιωτική εταιρεία μεταφοράς).
    Αντικατάσταση του Φακέλου Υποψηφιότητας ή διόρθωση αυτού ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής αυτού.

    Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου θα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται τα ακόλουθα:
    Πρόταση κου/κας ……………….
    Στο πλαίσιο της υπ’ αρ. πρωτ. 4873/28-02-2022 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
    στη διεύθυνση:
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Μ.Ο.Δ.Υ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
    Κτίριο Ε4, Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά, ΤΚ 73100 Χανιά Κρήτης
    Υπ’ όψιν Τμήματος Προμήθειας Αγαθών, Υπηρεσιών και Μισθώσεων
    Κα Σπαντιδάκη Ανδριάννα, τηλ. 28210 37056
    Κα Κουντουράκη Μαρία , τηλ. 28210 37037
    Κα Κατσιούλη Μαρία , τηλ. 28210 37040


    Συνημμένα:

    • Ω8ΟΣ469Β6Ν-Ψ3Δ.pdf
      Μεταφορτώσεις: 500, Μέγεθος: 706 KB application/pdf
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012