Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Δημόσιες Παρουσιάσεις Φοιτητών
  • Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Κασιώτη - Βοναπάρτη Ειρήνης, Σχολής Μηχ.Ο.Π.

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Κασιώτη - Βοναπάρτη Ειρήνης, Σχολής Μηχ.Ο.Π.

  • Συντάχθηκε 05-10-2018 15:26 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 08-10-2018 09:40

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Κασιώτη - Βοναπάρτη Ειρήνη

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Ποσοτικός προσδιορισμός Λανθανίου και Δημητρίου σε περιβαλλοντικά δείγματα με φασματομετρία ακτίνων Χ φθορισμού ενεργειακής διασποράς

     

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

    Επικ. Καθ. Πεντάρη Δέσποινα (επιβλέπουσα)

    Καθ. Βάμβουκα Δέσποινα

    Δρ. Μακρή Παγώνα (ΕΔΙΠ)

     

    Περίληψη

    Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας, ήταν o ποσοτικός προσδιορισμός Λανθανίου και Δημητρίου σε περιβαλλοντικά δείγματα με φασματομετρία ακτίνων Χ φθορισμού ενεργειακής διασποράς (XRF-EDS). Τα στοιχεία Δημητρίου (Ce) και Λανθανίου (La) επιλέχθηκαν ως αντιπροσωπευτικά των σπάνιων γαιών (REE) στο γεωλογικό υλικό.

    Στην συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, αναλύθηκε η επίδραση του χρόνου ανάλυσης στον λόγο σήματος προς θόρυβο και αναπτύχθηκαν τρεις διαδικασίες βαθμονόμησης. Η απόδοση των προτεινόμενων μεθόδων αξιολογήθηκε με την ανάλυση τεσσάρων προτύπων δειγμάτων αναφοράς (Sy3, 1633b, AGV1, BHVO1). Για κάθε μέθοδο υπολογίστηκε το όριο ανίχνευσης και η μεροληψία.

    Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αντίστοιχα που προέκυψαν από την ανάλυση των προτύπων αναφοράς με φασματομετρία ατομικής εκπομπής επαγωγικά συζευγμένου πλάσματος (ICP-AES) και με ανάλυση με νετρονική ενεργοποίηση (INAA), οι οποίες αποτελούν καθιερωμένες μεθόδους για τον προσδιορισμό των λανθανιδών  σε γεωλογικό υλικό.

    Τέλος, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μελέτης έδειξε ότι με την προτεινόμενη μέθοδο και κατάλληλη  βαθμονόμηση τα στοιχεία La και Ce μπορούν να προσδιοριστούν σε γεωλογικό υλικό.

     

     

    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 10/10/2018 11:00
    Λήξη: 10/10/2018 12:00

     

     


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012