Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Απονομή Βραβείου Αριστείας 2022

Απονομή Βραβείου Αριστείας 2022

  • Συντάχθηκε 08-12-2022 18:03 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 09-12-2022 03:24

    Η Πρυτανεία του Ιδρύματος θα απονείμει το Βραβείο Αριστείας 2022 στον Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) κ. Ευριπίδη Πετράκη σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα των Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων. Από το σύνολο του ερευνητικού του έργου και της αποδοχής που τυγχάνει από την επιστημονική κοινότητα συνάγεται ότι έχει αναπτύξει πρωτότυπη και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς της Πληροφορικής, όπως η Μηχανική Όραση (Computer Vision), τα Πληροφοριακά Συστήματα (Information Systems), ο Σημασιολογικός Ιστός (Semantic Web) και (τα τελευταία χρόνια) το Υπολογιστικό Νέφος (Cloud Computing) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things). Έχει δημοσιεύσει στα πλέον ανταγωνιστικά και πολύ υψηλού επιστημονικού κύρους περιοδικά και συνέδρια των παραπάνω περιοχών και έχει προσελκύσει πάνω από 3,2 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της έρευνάς του από ανταγωνιστικά εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

    Το Βραβείο Αριστείας του Πολυτεχνείου Κρήτης απονέμεται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά. Η απονομή του Βραβείου Αριστείας 2022 θα πραγματοποιηθεί κατά την Τελετή Απονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13:00.

    Ο Καθηγητής κ. Ευριπίδης Πετράκης θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία κατά τη διάρκεια της Τελετής.

     

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


    Συνημμένα:

    • Βραβείο Αριστείας 2022.pdf
      Μεταφορτώσεις: 513, Μέγεθος: 634 KB application/pdf
    • Petrakis.jpg
      Μεταφορτώσεις: 405, Μέγεθος: 37 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012