Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Διαλέξεις / Ημερίδες / Εκδηλώσεις
  • Στις 14 Απριλίου το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα!

Στις 14 Απριλίου το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα!

  • Συντάχθηκε 09-04-2021 13:49 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 09-04-2021 14:11

    Η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την Κβαντική Επιστήμη και Τεχνολογία, συγκεκριμένα:

    • πώς μας βοηθά να κατανοήσουμε τη Φύση στο πιο θεμελιώδες επίπεδο,
    • πώς μας βοήθησε να αναπτύξουμε τεχνολογίες που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας σήμερα και
    • πώς μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, καθώς και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία μας.

    Η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα είναι μια πρωτοβουλία κβαντικών επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, που ξεκινάει εφέτος στις 14 Απριλίου 2021 ως αντίστροφη μέτρηση προς την πρώτη παγκόσμια γιορτή που θα διοργανωθεί το ερχόμενο έτος, στις 14 Απριλίου 2022. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που καλεί όλους τους κβαντικούς επιστήμονες, μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, επικοινωνιακούς φορείς, επιχειρηματίες, τεχνολόγους, στα αντίστοιχα, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, φορείς, να οργανώσουν τις δικές τους δραστηριότητες, ώστε να εορταστεί η Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα σε όλο τον κόσμο.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στην Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα με ανοικτή ομιλία του Δημήτρη Αγγελάκη, Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ιδρύματος.

    Η ομιλία έχει τίτλο "Από την Κβαντική Φυσική στους Κβαντικούς Υπολογιστές: Η Εξελισσόμενη  Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση" και είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό μέσω της πλατφόρμας zoom. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Αγγελάκη.

    Ημέρα και ώρα: Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 14:00

    Για συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή σαςhttps://lnkd.in/gA3Bsnz  

    Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Κβαντική Ημέρα

    #WorldQuantumDay!

    Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου 2021, μέσω της ιστοσελίδας World Quantum Day 

     


    Συνημμένα:

    • 2021_WQD_at_TUC_Poster.jpg
      Μεταφορτώσεις: 944, Μέγεθος: 188 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012