Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Εκδημία του Δρ. Χρήστου Κωνσταντάκη

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Εκδημία του Δρ. Χρήστου Κωνσταντάκη

  • Συντάχθηκε 18-02-2021 14:31 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 18-02-2021 14:33

    Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Εκδημία του Δρ. Χρήστου Κωνσταντάκη

    Συγκλονισμένη και με βαθύτατα αισθήματα θλίψης, η Πολυτεχνική Κοινότητα αποχαιρετά ένα αγαπητό μέλος της, τον διδάσκοντα Δρ. Χρήστο Κωνσταντάκη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

    Ο Δρ. Χρήστος Κωνσταντάκης έλαβε το πτυχίο του στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1989. Μετά από αρκετά χρόνια, ήρθε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, απ’ όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά το 2007 και Διδακτορικό Δίπλωμα το 2018 με επιβλέποντα τον Καθ. Δημοσθένη Έλληνα. Η μεταπτυχιακή του διατριβή είχε θέμα «Κβαντικοί Αλγόριθμοι Έρευνας σε μη Δομημένες Βάσεις Δεδομένων», ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο «Θέματα Άλγεβρας Γεωμετρίας και Πολυπλοκότητας στους Κβαντικούς Αλγόριθμους Αναζήτησης». Μαζί με τους συνεργάτες του είχε δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων πάνω στα αντικείμενα αυτά. 

    Ο Δρ. Χρήστος Κωνσταντάκης είχε πολυετή εμπειρία διδασκαλίας στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση, ιδίως σε προπαρασκευαστικά τμήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του. Συμμετείχε επίσης εθελοντικά σε μαθήματα προετοιμασίας μαθητών για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για μία εξαετία υποστήριζε εργαστηριακά το μάθημα «Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις» του Γενικού Τμήματος που διδάσκονταν σε φοιτητές όλων των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2018 μέχρι σήμερα δίδασκε ως μεταδιδάκτορας (αυτοδύναμη διδασκαλία) προπτυχιακά μαθήματα Μαθηματικών και Φυσικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι σε έναν αγαπητό διδάσκοντα που προσέφερε πολλά στους φοιτητές μας και απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη. 

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης
    Χανιά, 18 Φεβρουαρίου 2021

     

    Από την απονομή του διδακτορικού διπλώματος στις 07.12.2018

    Η φωτογραφία από την απονομή του διδακτορικού διπλώματος στις 07.12.2018

     


    Συνημμένα:

    • TUC-Konstantakis-PhD.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1773, Μέγεθος: 227 KB image/jpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012