Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Εξασφάλιση για το Π.Κ αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Κρήτης

Εξασφάλιση για το Π.Κ αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Κρήτης

  • Συντάχθηκε 27-08-2010 14:57 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Στο πλαίσιο της στόχευσής μας να διαδραματίσει το Πολυτεχνείο Κρήτης πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας συμμετέχοντας ενεργά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της Περιφέρειας της Κρήτης, η Πρυτανεία πραγματοποίησε σειρά συντονισμένων επαφών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Α. Καρούτζο και το επιτελείο του σε συνεργασία και με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σ. Αρναουτάκη και παρουσίασε τις επιστημονικές δυνατότητες του Ιδρύματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Σαν αποτέλεσμα των επαφών αυτών η Περιφέρεια Κρήτης συνέταξε, ενέκρινε και προώθησε για υπογραφή δύο Προγραμματικές Συμβάσεις με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την:

    1. Εκπόνηση ερευνητικού έργου με τίτλο «Χωροθέτηση για την Βιώσιμη Εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην Περιφέρεια Κρήτης», προϋπολογισμού 120.000€, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Θ. Τσούτσο, και την
    2. Εκπόνηση ερευνητικού έργου με τίτλο «Χωροθέτηση για την Εγκατάσταση επικίνδυνων Βιομηχανιών και Οχλουσών Δραστηριοτήτων Περιφέρεια Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων και των Εγκαταστάσεων Υγρών Καυσίμων στην Περιφέρεια Κρήτης», προϋπολογισμού 60.000€, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Ν. Καλογεράκη.

    Οι επιτυχίες αυτές, που επιτεύχθηκαν σε πολύ δύσκολους καιρούς, θα συμβάλουν τόσο στην επίλυση δύο χρονιζόντων και σοβαρών προβλημάτων, που απασχολούν και προβληματίζουν την κοινωνία της Κρήτης τα τελευταία χρόνια, όσο και στην ενίσχυση της έρευνας και του ρόλου του Πολυτεχνείου Κρήτης.


    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης


    Χανιά, 27 Αυγούστου 2010

    Συνημμένα:

    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡ ΚΡΗΤΗΣ 8 2010.doc
      Μεταφορτώσεις: 2217, Μέγεθος: 74 KB application/msword
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012