Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Ενδοπολυτεχνικές Ανακοινώσεις και Συζητήσεις
  • Ακαδημαϊκές Ανακοινώσεις
  • Μεταπτυχιακό μάθημα ΗΜΜΥ: ΣΥΣ 603—Μη-γραμμικά Συστήματα

Μεταπτυχιακό μάθημα ΗΜΜΥ: ΣΥΣ 603—Μη-γραμμικά Συστήματα

  • Συντάχθηκε 09-03-2022 10:20 από Nikolaos Bekiaris-Liberis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: nlimperis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Το μεταπτυχιακό μάθημα ΣΥΣ 603 του εαρινού εξαμήνου της σχολής ΗΜΜΥ πραγματοποιείται σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i7lEvUNvRkSQzJof284W6vBQZNz6la2mPkJwVY7_ZTg/edit?usp=sharing). Η ύλη του μαθήματος και το σύγγραμμα παρατίθενται παρακάτω (περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass). Το μάθημα αναφέρεται  σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με ενδιαφέρον στη θεωρία ελέγχου και της εφαργμογές της.

    Για την παρακολούθηση του μαθήματος, επιπροσθέτως της βασικής προϋπόθεσης να έχει κάποιος καλή γνώση θεωρίας γραμμικών συστημάτων ελέγχου, απαιτείται καλή γνώση γραμμικής άλγεβρας, ανάλυσης και διαφορικών εξισώσεων. Για τους φοιτητές του ΗΜΜΥ είναι προαπαιτούμενο η πολύ καλή επίδοση στα ΣΥΣ 401/ΣΥΣ 402 (π.χ., είτε να έχουν περάσει και τα δύο μαθήματα ΣΥΣ 401, ΣΥΣ 402 με βαθμό από 8 και πάνω είτε να έχουν περάσει ένα από τα ΣΥΣ 401, ΣΥΣ 402 με βαθμό από 9 και πάνω).

    Ύλη:

    Πορτρέτο φάσεων. Συστήματα δεύτερης τάξης. Ύπαρξη και μοναδικότητα λύσης. Eξισώσεις ευαισθησίας. Ευστάθεια Lyapunov. Θεώρημα LaSalle. Γραμμικοποίηση. Θεώρημα κεντρικής πολλαπλότητας. Ευστάθεια διαταραγμένων συστημάτων. Ευστάθεια εισόδου-σε-κατάσταση. Ευστάθεια εισόδου-εξόδου. Θεωρία διαταραχών και μέσου όρου. Ιδιάζουσες διαταραχές. Κριτήρια κύκλου και Popov. Μέθοδος σχεδίασης backstepping.

    Σύγγραμμα:

    H. Khalil, Nonlinear Systems, Prentice Hall, 2002.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012