Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Διάλεξη διακεκριμένου επιστήμονα Καθηγητή Αθανάσιου Φωκά

Διάλεξη διακεκριμένου επιστήμονα Καθηγητή Αθανάσιου Φωκά

  • Συντάχθηκε 22-07-2011 13:17 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: 22-07-2011 13:19

    Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του διακεκριμένου επιστήμονα Καθηγητή Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Cambridge, ακαδημαϊκού και επίτιμου Διδάκτορα του Γενικού Τμήματος κ. Αθανάσιου Φωκά με τίτλο «Integrability, Medical Imaging and Boundary Value Problems».

    Ο Καθηγητής κ. Φωκάς κατέχει πτυχίο Αεροναυπηγικής από το Πανεπιστήμιο Imperial, Ph.D. Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το CalTech και πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Miami. Από το έτος 2002 είναι Καθηγητής ΜηΓραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Cambridge και από το έτος 2004 είναι τακτικό, και ηλικιακά το νεότερο, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το ερευνητικό του έργο που αριθμεί σε πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες, είναι πολυσχιδές σε περιοχές όπως μοντέλα λευχαιμίας, μαγνητοεγκεφαλογραφίας, ΜηΓραμμικές ολοκληρώσιμες εξισώσεις και είναι ευρύτατα αναγνωρισμένο. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές στην περιοχή των Μαθηματικών του ISI Web of Science. Για το ερευνητικό του έργο διακριθεί και έχει βραβευθεί πολλάκις με σημαντικότερο το βραβείο Naylor της Μαθηματικής Εταιρείας του Λονδίνου, είναι δε ο πρώτος μη Βρετανός στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο αυτό.
    Η επίσκεψη του Καθηγητή κ. Αθανάσιου Φωκά πραγματοποιείται μετά από πρόταση της Προέδρου του Γενικού Τμήματος Καθηγήτριας Έλενας Παπαδοπούλου και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών του Ιδρύματος στο πλαίσιο του προγράμματος πρόσκλησης διακεκριμένων επιστημόνων.

    Η διάλεξη θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα.

    Περίληψη διάλεξης:
    “Integrability, Medical Imaging, and Boundary Value Problems”
    Ideas and techniques of Integrability have had a significant impact in
    several areas of science and engineering. In this lecture, two such
    applications will be reviewed: (a) an analytical approach to certain
    important medical imaging techniques; (b) a unified approach to analyzing boundary value problems. The latter approach unifies the fundamental contribution to the analytical solution of PDEs of Fourier, Cauchy and Green, and also presents a non-linearization of some of these results.

    Συνημμένα:

    • Prosklisi Fokas.jpg
      Μεταφορτώσεις: 2010, Μέγεθος: 117 KB image/pjpeg
    • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ (ΦΩΚΑ).pdf
      Μεταφορτώσεις: 2034, Μέγεθος: 242 KB application/pdf
    • Fokasphoto.jpg
      Μεταφορτώσεις: 1999, Μέγεθος: 36 KB image/pjpeg
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012