Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τα μηνύματά μου    Αναζήτηση

  • Όλες οι κατηγορίες
  • Δημόσιες Ανακοινώσεις
  • Ανακοινώσεις του Ιδρύματος
  • Aνακοίνωση της Πρυτανείας

Aνακοίνωση της Πρυτανείας

  • Συντάχθηκε 19-09-2012 12:43 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -



    Η Πρυτανεία ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα για δύο θέματα σχετικά με τα οποία υπάρχει αρκετή φημολογία:

    1. Λέγεται ότι πιθανόν επίκειται συνένωση Πολυτεχνείου και Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν η πρώην Υπουργός κυρία Διαμαντοπούλου και οι σύμβουλοί της είχαν διατυπώσει σκέψεις συγχωνεύσεων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και των δύο προαναφερθέντων. Εμείς, ως Πρυτανεία, έχουμε δηλώσει με σαφήνεια και δημόσια στη Σύγκλητο, τον Τύπο, και στο Υπουργείο εξ αρχής και χωρίς περιστροφές ότι είμαστε απολύτως αντίθετοι με τη συνένωση. Στο Υπουργείο εξηγήσαμε ότι τέτοια ενέργεια είναι άστοχη ακαδημαϊκά, δεν θ’ αποκομίσει όφελος στην Πολιτεία και θα ανοίξει έντονη διαμάχη στις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι επίσης αντίθετη με τη συγχώνευση.

    Τέλος, προ ολίγων ημερών, η ηγεσία των Υπουργείου μας διεβεβαίωσε ότι δεν θέτει θέμα συγχώνευσης Πολυτεχνείου και Πανεπιστημίου Κρήτης. Εν τούτοις η Πρυτανεία δεν εφησυχάζει και παρακολουθεί το θέμα στενά χωρίς να δημιουργεί θόρυβο ο οποίος μόνο βλάβη προκαλεί στο Ίδρυμα.

    2. Φημολογείται επίσης ότι η δεξαμενή πυρόσβεσης και άρδευσης του Πολυτεχνείου είναι «δεξαμενή του Πάρκου» και στοίχισε 400.000 ευρώ. Η πραγματικότητα, την οποία μπορεί να ελέγξει ο καθένας από την Τεχνική Υπηρεσία, έχει ως εξής:

    Η δεξαμενή θα τροφοδοτεί ένα νέο σύστημα πυρόσβεσης του Πολυτεχνείου που είναι αναγκαίο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον το οποίο δυσλειτουργεί. Ακόμη αρδεύει την Πολυτεχνειούπολη και το Πάρκο. Το κόστος της δεξαμενής ήταν 60.000 ευρώ. Η δεξαμενή χρησιμοποιεί μόνο νερό του ΟΑΔΥΚ που είναι κατά πολύ φτηνότερο του νερού ύδρευσης που χρησιμοποιείτο προηγουμένως και για άρδευση. Με αυτόν τον τρόπο το Ίδρυμα εξοικονομεί ετησίως περίπου 15.000 ευρώ και άρα το έργο θα αποσβεστεί σε 4 έτη.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012